Nuffnang Ads

Jom buat gajah...[AL-FILL]

Assalamualaikum sahabat...
He..actually malam ni penat sangat tak larat nak buat aktiviti lama2..
D.I.Y playdough masih ada dalam peti..
Sengaja simpan dalam peti supaya garam tidak mencair jika diletakkan pada suhu bilik sebab maybe panas kan..
Then..teringat Muadz nyanyi lagu
'Abrahah..menyerang..Kaabah..dengan tentera gajah!'
He..lagu dari VCD Ya Hanana..
Yes!idea spontan..keluarkan buku pop-up The Story of Al-Fill ni ha...
'Mama..mama..Ka'bah mama...'
Muadz dah mula teruja..
Ok..sambil storytelling kisah tentang tentera gajah yang menyerang kaabah dan dibantu dengan burung2 Ababil iaitu tentera yang diturunkan oleh Allah, kanak2 riang ria ini menguli-uli D.I.Y playdough mereka..
Masing-masing ada bahagian..
Masa untuk membentuk gajah!!!
(Tak pandai sangat...ini je yang boleh buat....)
Next time kita buat lagi..
Learn through Play!
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...