Nuffnang Ads

Download video dari youtube...[DARI MEDIACLIP]

Assalamualaikum sahabat...
Tahun lepas sy belajar dari seorang sahabat sekerja..
Macam mana nak download video youtube dan save as video dalam handphone. Jd jimatla sikit mobile data kan..kikiki
Terdetik nak download mulanya video tentang abc, counting, dan nursery ryhmes yang popular dalam youtube..contohnya 5 little monkeys, twinkle little stars..
Tapi sekarang..sy banyak download siri doa-doa dari UNIC untuk dihafal..dan juga download lagu Sifat 20 Allah, AsmaulHusna, zikir-zikir dalam lazim dan lain-lain..
Caranya..
Go to apps store--> install kan mediaclip

Once dah install -->bukak mediaclip dan tulis video apa yang anda nak-->
Once carian dapat -->play -->Then tekan button DL (download)

Tick pada kotak Download video...
Ia akan download video2 anda ke dalam 'media gallery'
Anak2 syurga saya banyak menghafal dari video2 ini..
Dulu sifat 20 dan asmaul husna seringkali diperdengarkan di TV, zaman kanak-kanak sy dulu banyak hafal melalui lagu2 ini di TV..
Tapi sekarang rasanya TV9 or TVAlhijrah kot ada asmaulhusna..not sure jugak sebab dah jarang bukak TV..
Maybe di Astro Oasis masih ada..:)
 

 

Comments

  1. nice sharing.. CT pun ada guna apps untuk download vid ke hp..
    tp usually guna laptop je ehehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...