Posts

Showing posts from November, 2013

Nuffnang Ads

Pemergian AHMAD AMMAR BIN AZAM...'SyAhid YanG TertAngguH'

Image
Salam Jumaat semua..
Alhamdulillah, kita masih diberi peluang untuk meneruskan dan mempertingkatkan ibadah kepadaNya..
Beberapa hari lepas Malaysia telah dikejutkan dengan pemergian seorang pelajar Malaysia yang sedang menuntut di University Marmara, Turki dalam bidang Sejarah. Beliau merupakan rakyat Malaysia yang pertama yang mendapat penghormatan untuk disemadikan di tanah perkuburan Eyup, Turki yang menempatkan 60 para syuhada yang lain, MasyaAllah...
'Apabila kamu pulang ke Malaysia, katakanlah pada Malaysia bahawa kamu adalah ibu bapa kepada anak yang syahid..'....kata-kata dari Hoja, Turki kepada ibu bapanya ketika sampai untuk menziarahi jenazah..
Ikuti kisah Ahmad Ammar, pemergiannya telah menyuntik banyak jiwa-jiwa yang kosong, jiwa yang mati dek kesibukan duniawi...semoga semangat yang ditinggalkan oleh Ahmad Ammar ini dapat kita pupuk untuk diri kita ataupun anak-anak kita...Ya Allah..bantulah kami di dalam menyemarakkan semangat pejuang islam di dalam diri anak-a…

Tudung Glemer's-Jom try nak..

Image
Salam all..
Am helping a friend..
Tudung ni sangat best okkay..boleh try kalo nak tahu best ke tak..heheh..
Quality awning sangatla bagus..terletak je kat kepala..bentuk memang cantik! Saya pun dah amek satu...banyak kaler yang gojes2 orang kata la..
Kain chiffon korea setanding jenama terkenal, insyaAllah..

Nak glemer tak...jom Glemer's!!

Layan la ye..





Oh ya...harga promosi hanya RM 85..cepat2 booking ya... Seyes anda akan berpuas hati... Love u all!! 

Kajian Klinikal Vivix ke atas Penyakit Kronik

Image
Salam all..
Next entri...masih lagi dalam mood share kebaikan Vivix..ini pun ekoran dari pertanyaan abang sy yang baru saja menghidap Diabetes...jadi, adiknya kena la stadi dulu, betul ke ada kajian klinikal yang dijalankan ke atas produk ini...

Mari kita tengok..
Seperti yang sy sebutkan dalam entri sebelum ini, antara kandungan Vivix adalah Resveratrol dan Polifenol..

Ini antara manfaat resveratrol secara ringkas dalam bentuk gambarajah..

  Untuk mengetahui bagaimana resveratrol dan polifenol ini membantu, kita sepatutnya kena tahu bagaimana terjadinya sesuatu penyakit kronik tersebut termasuklah apakah punca-puncanya.. Tetapi untuk entri kali ini, sy tidak akan membincangkan tentang bagaimana terjadinya penyakit...sy nak tunjukkan sesuatu yang perlu anda semua tahu, bagaimana resveratrol ini telah menunjukkan hasil yang positif di dalam kajian klinikal... 1. Vivix dan anti-keradangan/ anti-inflammatory 2. Resveratrol dan penyakit kanser Cuba tengok hasilnya ke atas kebanyakkan pe…

Apa hebatnya Vivix Shaklee ini..????Mari baca...

Image
Salam,
Ok, untuk entri kedua berkaitan Vivix Shaklee, sy ingin share kenapa Vivix Shaklee dikatakan sangat hebat...

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.
Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membe…

ViVix..A Revolutionary Breakthrough from Shaklee

Image
Salam semua...
Memperkenalkannnn......
Tadaaaaa....
VIVIX...a signature product from Shaklee..

Vivix ini merupakan minuman campuran botani yang mengandungi polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.
Apa pulak polifenol ini..??

Okay, polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan.

Sedikit info berkaitan Vivix.
Satu botol Vivix mengandungi 150 ml.
Cadangan sajian/serving size: 1 sudu teh (5 ml)
Jumlah sajian: 30


Ini pula fakta nutrisi (nutritional facts) produk Vivix ini:
Untuk setiap serving/sajian (5 ml), ia mengandungi;
Tenaga: 15 kcal
CHO: 4 g
Total Sugar: 0.1 g
Protein: 0.02 g
Botanical Blend: 1390 mg

Secara ringkasnya disini saya senaraikan kebaikan Vivix;
a) Memelihara keseluruhan kesihatan
b) Membantu anda berasa lebih bertenaga
c) Menguatkan sistem imun

Okay, itu dulu untuk pengenalan a…

ESP-shaklee ----->PengALaMan SeNdirI

Image
Salam semua....
Ok..
Ok..
Ok..
Tarik nafassssss.....!!!!
Huh..ok..harini sy sangat GuMbIrAAAAA....
Memandangkan ada yang tegur..'eh, skin nampak macam dah okay sikit..'
(dalam hati..erm..betul..tp ingatkan perasan and syok sendiri jer..)

Meh sy citer..
Kulit sy memang lain sikit (kulit setiap orang pun tak sama kan..) Mine memang under skin specialist..
Sy nyer skin sangatlah sensitif pada UV light.. last time develop Discoid Lupus Erythomathosus (DLE)..since 3 tahun tapi diri sendiri tak perasan, tak pernah consult dengan skin specialist..cuma saya heran, kenapa la scar di muka saya ni tak hilang2..x pernah surut, asyik merah saja..
Bermacam-macam scar gel saya pakai, dari Bio-Oil, Dermatix,Mederma, Hirus-Scar gel, semuanya tak menjadi..bukan itu saja, vitamin supplement untuk kulit contohnya vit E oil dan kapsul pun sy amek..
Produk jangan cakapla..memang bermacam2 cuba..hanya SK-II saje yang tak nampak kesan ransangan yang teruk, tapi it never help in healing..

So, lepas ju…

Kindy..oh Kindy..but may not be CIC again..

Image
Salam semua..
Di kesempatan ini, sy nak wish 'Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah'
Maal Hijrah buat semua..
Nampak gayanya akan tutuplah buku amalan kita petang jap gi eh..

Okeh..again..topik ni lagi..biasalah bila jadi ibu/mak/mama/mommy dsb..inilah delima kita..nak cari tadika yang terbaik, tadika yang sesuai, yang ada systematic curriculum, dengan guru2 yang berkebolehan..
Seyes..anak nak masuk empat ni, baru 2 masuk tadika dah pening nak memilih..

Nway, nak share story pasal previous pengalaman sy hantar anak2..
(rasanya dah share in previous entry) cuma kali ni nak meluahkan sedikit pandangan..

Sy agak terkilan dengan kaedah yang dijalankan di tadika CIC..
For me, as a parent, sy nak lihat anak sy membuat persembahan akhir tahun bersama rakan-rakan sekelas...tak perlu pun bagi saya untuk buat persembahan yang terlalu 'gah'..For me, cukup untuk lihat anak sendiri berada di atas stage..bukan apa, this is how we train their self confindence..berdiri di khalayak ramai…