Posts

Showing posts from December, 2014

Nuffnang Ads

Kelas Memanah Kanak-kanak...Jom!

Image
Assalamualaikum...

Memanah itu Sunnah! Kannn..
Bagus untuk kita sebagai ibubapa dedahkan amalan-amalan sunnah pada anak-anak kita, tambah-tambah lagi dunia akhir zaman ini..
Alhamdulillah, semasa cuti sekolah kali ini, terjumpa iklan dari Smart-IQ di Kajang yang mengadakan Kem Memanah bagi Kanak-kanak berumur 5 tahun ke atas...
Kem memanah ini hanyalah basic sahaja untuk program utama lain yang dijalankan di Smart IQ ini..
Kem ini dijalankan selama 3 hari, yurannya sebanyak RM 90/px, tarikh dan masa boleh pilih kerana ada beberapa slot program..

Sekiranya ada yang berminat untuk daftar any program dari Smart-IQ, boleh je terus daftar online..
Boleh layari laman web mereka di sini..

http://www.smart-iq.my/

Kali ni, sy cuba menghantar Arman dan Zahraa..aim sy untuk mereka tahu teknik memanah, teknik memegang bow dan arrow dan tentunya focus...banyak yang mereka boleh belajar, contohnya kemahiran eye-hand-coordination, focusing, kemahiran gross motor (semasa meregang tangan) dan sebagainy…

Trip to National Library...apa ada di sana...?

Image
Assalamualaikum...

Sesi quality time bersama papa..
Kali ni papa bawa #anakanaksyurga ni melawat perpustakaan Negara..
Tengahari tu Mama macam biasa call rumah nak bercakap dengan #anakanaksyurga, Zahraa bagitau Papa nak bawa ke library..dekat jer dengan ofis Mama...

First time mereka ke sana..
Masuk tentunya percuma,dan lihatlah ruang yang ada...
Ini adalah bahagian perpustakaan yang khas untuk kanak-kanak, tidak bercampur dengan orang dewasa, jadi tidak perlu risau kalau-kalau anak ni 'terbising' sebab mereka takkan mengganggu bacaan orang dewasa (jika ada)..
Cuma feedback dari #suamisyurga saya, terdapat apps Youtube, yang mana bagi sy tak berapa sesuai untuk anak-anak yang mungkin dibiarkan je penggunaan youtube ni...
hmmmmm...perlu pengawasan ibubapa jika nak anak bermain computer di sini...

Tak banyak sy boleh ulas, sebab sy sendiri tidak pergi...
Hanya dapat berkongsi gambar-gambar yang dihantar oleh #suamisyurga sy je...
Ada ruang computer juga...
Cuti sekolah ni, sang…