Posts

Showing posts from September, 2015

Nuffnang Ads

Camping di Sungai Chiling, Kuala Kubu Bharu...

Image
Assalamualaikum sahabat maya semua!
Sangat teruja nak menulis kisah kami bercamping anak beranak kali ni.. Somi surga saya ber plan2 dengan kawan2 sekolah untuk bercamping..dan kali ni bersama family..camping first hanya 'father & sons'...(hahaha tapi Zahraa tetap join yang camping first tu)
So kali ni, lain sikit, bersama moms and kiddos..
Tempat yang dipilih adalah di Sg Chiling..Fish Santuary.. Parking kereta kat luar kawasan dan ambil masa dalam 5 minit untuk berjalan dari parking ke tempat tapak khemah..
Kawan saya dah pun bayar deposit sebanyak RM200 untuk tapak khemah dan hanya caj RM1.00 / head termasuk kanak-kanak..deposit tersebut akan dikembalikan setelah 'checkout' dan apabila dah dipastikan kemas tanpa sampah oleh pihak kawasan tersebut..
Tempat ni ada kawasan tapak perkhemahan dan yang bestnya kami dapat kawasan betul-betul menghadap sungai! Mudah untuk mandi, membasuh dsb..dan juga mudah untuk pantau anak2 ketika mandi itu yang penting!
Well, bila bawa anak2…

Conteng dengan water color-aktiviti sepetang

Image
Assalamualaikum...
Nanti anak-anak mama dah besaq bukak baca tau blog ni..tengok balik apa kita dah buat sama-sama... Heee pesan mama@mak
Budak-budak memang suka painting-warna la kan.. Yg penting benda-benda ni kena sentiasa ada dirumah..(antara tips jugak ni untuk jauhi mainan ipad etc)
-kertas drawing block ni tebal sikit dari mahjong paper-beli sebundle senang bila-bila anak mintak nak kaler -warna asas seperti kuning, hijau,merah. Boleh tambah hitam dan putih juga..warna-warna lain boleh dpt hasil dari kombinasi warna-warna primer td -tikar plastik jangan dilupa-senang mak-mak nak urus, xkotor lantai dan mudah nak lap/basuh -sponge boleh, paintbrush pun boleh..anak kecil bagi la sponge best skit dan sesuai dengan saiz tangan dia..senang sikit dia nak control... Yang dah besar bolehla bagi paint brush..
Okay jom paint la apa pun.. Meh tgk Muadz ni... Dia kata dia paint ular yang banyakkkkkk...hahahah okayla maybe ni sarang ular kot..cubaan utk buat lenggok ulat tu ada dah sikit-sikit.. Dia ni …