Posts

Showing posts from September, 2012

Nuffnang Ads

Hoyyehh..dah dapat Medela Freestyle..:)

Salam all...
Ni I tgh gumbira teramat..hehe..almaklumlah..almost 3mos dok mengepam susu guna Avent manual..akhirnya..babai to tangan yang lenguh..
Aritu, ada sorg kawan I ni panggil bfast la kat umah dia..kebetulan wife dia pun mmg dok survey nak beli medela breastpump freestyle ni..yela, laki dia dok kije fly je..pilot la katakan..so, bila dia dok survey2 ni..dpt pulak around RM1000++ je..I pun menyibok jugaklah memesan satu set..hehe..ni la untungnya ada kawan selalu fly..hahaha!Introducinggggg..my new Medela...Freestyle!!!
Baru 2 hari guna breast pump ni, ok la sbnrnya..mmg jimatkan masa, time kije mmg sekali pump leh dapat 2 bottles yg 3oz punye..so okaylah kan..kalo tak dulu masa guna Avent breastpump manual mmg lenguh sket la tangan..kalo nak tau, my arms dah naik muscle dah..hahahah!!dahla tu, bila dah lenguh tangan, malas la nak pam lama2..so dpt sebotol jela 4 oz..
Okaylah..keep pumping mummy!!!..really hope my little Muadz dpt nikmat susu ibu lebih lama kali ni dari kakak an…

Back to work, bebeh!!!!

Salam all...

after a very very loooooonnngggggggg holidays..(err..ye ke holiday..cuti blaja ye la 2 tahun kan..long jugaklah teww!)..now..i'm back!back!back to work uolss!huh..bukan nak kata..memang semacam je perasaan ni..
ye la kan...dah hampir 5 tahun kot telah kutinggalkan hospital ni..2 tahun gatal g sambung blaja, before tue dok 'whatever you say bosss..' kat inst kesihatan umum dekat 3 tahun gak la..erm..now, gatal mintak nak turn to clinical area pulak..w/pun baru lepas blaja, yela masih fresh lagi dengan whatsoever inpuit masa blaja tu..tp skill dalam bidang klinikal ni mmg la i need..eh bukan..i must polish balik la..satgi mau dapat referral case dari ICU..tak ke ku berperang dengan nyawa org yewww...huh!( sambil lap peluh di dahi...)

Arini masuklah hari ke-3 i kat Hospital Putrajaya yang serba korporat ni..hahah..almaklumlah..kat sini..semua klinik pakar..takde yg doktor2 biasa ni..pastu ada pulok wad exec utk kerabat2, vvip, menteri2, ank2 menteri, cucu cicit b…