Monday, 24 September 2012

Hoyyehh..dah dapat Medela Freestyle..:)

Salam all...
Ni I tgh gumbira teramat..hehe..almaklumlah..almost 3mos dok mengepam susu guna Avent manual..akhirnya..babai to tangan yang lenguh..
Aritu, ada sorg kawan I ni panggil bfast la kat umah dia..kebetulan wife dia pun mmg dok survey nak beli medela breastpump freestyle ni..yela, laki dia dok kije fly je..pilot la katakan..so, bila dia dok survey2 ni..dpt pulak around RM1000++ je..I pun menyibok jugaklah memesan satu set..hehe..ni la untungnya ada kawan selalu fly..hahaha!Introducinggggg..my new Medela...Freestyle!!!
Baru 2 hari guna breast pump ni, ok la sbnrnya..mmg jimatkan masa, time kije mmg sekali pump leh dapat 2 bottles yg 3oz punye..so okaylah kan..kalo tak dulu masa guna Avent breastpump manual mmg lenguh sket la tangan..kalo nak tau, my arms dah naik muscle dah..hahahah!!dahla tu, bila dah lenguh tangan, malas la nak pam lama2..so dpt sebotol jela 4 oz..
Okaylah..keep pumping mummy!!!..really hope my little Muadz dpt nikmat susu ibu lebih lama kali ni dari kakak and abg dia..eh..I belum introduce my super precious Muadz kan..??!Oraitz..nanti I kenalkan..hehe
Susu Ibu!Susu Ibu!Susu Ibu!
(support breastfeeding!)

C-ya!
LovesHugsandKissessss

Friday, 21 September 2012

Back to work, bebeh!!!!

Salam all...

after a very very loooooonnngggggggg holidays..(err..ye ke holiday..cuti blaja ye la 2 tahun kan..long jugaklah teww!)..now..i'm back!back!back to work uolss!huh..bukan nak kata..memang semacam je perasaan ni..
ye la kan...dah hampir 5 tahun kot telah kutinggalkan hospital ni..2 tahun gatal g sambung blaja, before tue dok 'whatever you say bosss..' kat inst kesihatan umum dekat 3 tahun gak la..erm..now, gatal mintak nak turn to clinical area pulak..w/pun baru lepas blaja, yela masih fresh lagi dengan whatsoever inpuit masa blaja tu..tp skill dalam bidang klinikal ni mmg la i need..eh bukan..i must polish balik la..satgi mau dapat referral case dari ICU..tak ke ku berperang dengan nyawa org yewww...huh!( sambil lap peluh di dahi...)

Arini masuklah hari ke-3 i kat Hospital Putrajaya yang serba korporat ni..hahah..almaklumlah..kat sini..semua klinik pakar..takde yg doktor2 biasa ni..pastu ada pulok wad exec utk kerabat2, vvip, menteri2, ank2 menteri, cucu cicit bla bla menteri la..nak bukak tengok clinical case note jangan haraplah sesuka hati, sbb semua org kat sini kebanyakkan nya golongan vip, nanti tak pasal2 nama kena naik kat pengarah you..well..i pun kenala bersiap sedia mentally n physically menjadi part of them!hahaha

tp kan..honestly i pun xsure yang i ni can adapt balik dgn bidang klinikal ni yg dh lama i tinggalkan..tetiba rindu pulok kat IKU tu..hehehe..rasanya mcm lg sesuai i buat research kot...kuikui (shh, diam2 ye..) cuma skang byk sistem yg dh berubah...so, i akan bagi masa for myself untuk blaja dengan cepatnya erm..x lama mungkin dalam seminggu dua ni i observe dulu ke kan..then boleh la start g naik tgk case n manage sendiri..

ha..bila dh kerja ni ya Allah...tau je la korg, i ni kan dah ada 3 org anak2..masyaAllah..dulu time dok cuti lama..memang sgt relax, sgt happy..rumahku memang syurgaku lah! yela..siang malam dok sibuk mengemas, melipat, mencuci, memasak dan mcm2 'me' lagilah..yg paling syok menjaga anak2..seronok sgt...tp bila dh start kerja, semua schedule mmg dh ubah...sedihnya bila balik kerja tgk umah berselerak ngan mainan anak yg x sempat nak dikemas pg2 buta...huhuhu..sgt sedih okayyy..nak melipat baju tunggu malam, nak basuh baju pun sidai dalam umah..huhuhu..sedih..nak tunggu weekend baru nak buat semua benda tu lagilah xmo korg...no..no..no..erm..so yg tu pun i kena bagi masa kat diri sednri to adapt with..(sebenarnya tak susah sgt pun..heheh..memula ni jah!)

okaylah uolls..dh nak masuk waktu kije...babai...

loveshugsandkissesssssss