Posts

Showing posts from 2018

Nuffnang Ads

Happy New Year! Belum terlambat lagi kan...

Image
Assalamualaikum sahabat!

Bismillah..
Tahun baru ni..apa perancangan dan apa target?
Asal tahun baru je mesti orang tanya..'apa azam ko tahun ni..?'

Yang pasti ai punye azam tahun lepas memang tak capai..bhahaha
Senang cakap, azam nak kurus, memang susahla nak capai..
Agak-agak kenapa..??
ha! sebab kita asyik dok plan azam yang kita sendiri susah nak measure..
Unless memang kita plan betul-betul dan susun jadual makan dan exercise and follow betul-betul, baru senang measure dan lihat progress azam tu.

Itulah masalah sebenarnya!

Jadi, lepas bincang azam ngan kawan baik ni, kami plan la nak buat list azam yang boleh measure gitu.
Cth azam ai..;


Nak save more money. Jadi, apa perlu buat?

1. Tulis perbelanjaan harian
Termasuk makan, shopping online/offline, yuran etc. Anything yang keluar dari savings, memang perlu catit. So mana nak catit?
Boleh aje sediakan small note book. Macam ai tulis kat planner (planner khas untuk plan aktiviti rumah). hari-hari setakat ni tulis semua perbe…