Wednesday, 28 August 2013

Marathon Raya Jenan2000-Raya 2013

Salam all!
Alhamdulillah,  we made it last Sunday!Sonok tau marathon raya ni..
Meriah ngan budak2 kecik yang tak reti dok diam, hahaha..meet kawan skolah..seyesly sonok!
Ini ler cara kitorg ex-schoolmate merapat2kan silaturrahim, he..
So tahun ni, ada 5 rumah yang sudi menjadi 'tuan rumah' kepada kami-kami ni 'pengunjung' raya..
Start di S.Alam...Alam Budiman...



Ok, ni rumah 1st Marathon Raya Kali ke-2 J2000...En. KN and Ms Zaihan@An
Menu pagi yang paling ingat...mee jawa fuhhh!best menyengat sangat!!dan...kepok lekor asli..sedaaap giler..(maklumlah dah lama xbalik ganu!)
Lain-lain menu...kuih-muih yang best2 semua, air oren and air teh (ye ke, eh lupo pulop!)
Tenkiu tuan rumah walaupun bz ngan sikecik 3 bulan..tahun depan booking umah lagi ye!!!
 
Next stop kat Bandar Bukit Raja...he, kawasan baru..ni kawan yang jarang jugakla jumpa..kali ni jumpa, dah preggy 2nd baby, hehe..sonyap2 jer Kak Yong..


Kat sini menu yang disediakan..Laksa Johor uols!sangat best!kek coklat yang sangat moist (sowwy ye korang, no pic sebab taknak korang terliur lak)..then rendang ayam pun bestttttt sgt!...bila dah nak balik, baru perasan ada spaghetti, hahahahaha...sabo jelah!

Aksi budak 3 tahun.tanda 4 for R4bia..yang kt belakang tu ada 4 tahun dan 5 tahun...Dah dapat ipad, abesssss...layan ipad jelah...
Lagi aksi budak2 comei...
Attempting for 4 symbol...heheh
 

Tenkiu Kak Yong and Pak An sebab sudi jadi tuan rumah...susah-susah jer masak kat kitorg, cewah...xpe, nanti anak dalam pewwwutt tu rajin masuk dapur, ameeen...heheh

Alrite, then we move to USJ Heights..kawasan umah kat sini memang stended la uols!Dah masuk main guard, ada pulop 2nd guard..hahahah..
1st guard..
 Aik, tertido pulak budak duorg ni...penat bebenor deme ni...hehe

2nd guard..

We all enjoy food yang dimasak sendirik dari tuan rumah, dengar tuuu....masak sendiri dari tuan rumah tau!!En Pilot Jefri ..menu ala2 wastern semualah!


Dari spagethhi oglio olia, garlic bread, vege salad...yes, kek coklat (tengah ingat balik apa menu2 westernnnn tueee) and pizzzzzaaa...original and secret recipes tau!Ini kira menu rare jugakla utk 'raya season'..hahaha


Tenkiu wokey tuan rumah Jep & Ijan yang dah mengenyangkan kitorg ni...

Next....!

Oh ya, memang marathon raya ni sengaja diplan same date ngan alumni jenan nyer open house@ UTM KL..so disinilah next stop kitorg..kat sini, sebab ramai kan..ada la gerai-gerai (ye ke panggil gerai, ke kiosk, ke station2..hadoiii..apa2lah!)..dari batch (ala...unsure lak...tp J67 pun ada...memang orang2 lama ex-jenan la..) sangat meriah..tiba2 terpikir..mampuker batch kitorg sampai ke tahap ni..........ermmmmm....ermmmmm...

Ni jelah muka2 yang join open house alumni jenan..not that 'rare' faces kan..hahahah

Okaylah..next stop lak...trus ke arah Bangi...ke rumah Hafiza@Pejot dengan panggilan mesranya...(oppss...sowwy jot..kami sefamily xdapat join, huhu..sebab next stop kat umah kitorg, just nak balik awal get ready apa yang patut)..huhu..

Btw, seperti yang dilaporkan...
Best Lasagna in town telah disediakan!!!Alaaa...ruginya xdapat nak makan lasagna tu..(dah dah jangan pikir, karang mengidam, xpasal Pejot nak kena masak len, hehehe)
Tenkiu Pejot & Khairul sebab sudi jadi tuan rumah untuk kali ni..next time jangan serik eh..
Then..haa...next stop @ Suria Tropika...
So, paham2lah bila 'tuan rumah' join jadi 'pengunjung' raya, hahaha..simple dimple jerlah menu nyer ye...
Kat sini budak2 yang dah kepenatan tu mandi, then mak ayah leh rest jap, solat..xde rushing2 dah..sebab dah last stop dah...
TAPI..TAPI...nama pun budak2..mana tahu penat...sambung main ada lah...fun sangat!
Malam tu rumah memang meriah dengan budak-budak..sonok sangat...
InsyaAllah..next time, mungkin akan diadakan lagi...

Huyyyyoooooo...siap ada angkat anak!!Happening nyer...

Lagi gambar kat last umah..

Rugi kalo tak join kawan2..next time jangan missed this special event wokkeyy...
Thanks to all...yang dah plan, yang dah jadi 'tuan rumah' dan tak lupa kepada semua 'pengunjung' yang sporting habesss..
Semoga ukhuwah ini adalah keranaNya dan berkekalan..


Thursday, 22 August 2013

Wow!Congrates Umai Kopitiam & the teams..!

Salam all! Saje melayari web2 harini..selepas selesai tengok kes.. Terjumpa pulop ni ha.. Tak sangka belum pun mencapai usia setahun Umai Kopitiam ni since pembukaan early Mac 2013, dah dapat sokongan..Ameen Ya Rabb.. InsyaAllah barakah memasang zikir munajat dan alunan nasyid yang tenang... Teruskan usaha yay!!Hidup Muslim Bisnes!