Tuesday, 16 October 2012

VCO catalyst..ermm..mmg best!

Salam all...
Wah..tgk tajuk terus teruja eh..hehe..
I ni just nak share la..
Recently terasa teringin nak amek supplemen tambahan, maklumlah..umur pun dh nak masuk 3 series...hahah..so, kenalah jaga...nanti bila dah tua keparat, sakit2 badan baru nyesal, cewah...
Lagipun, after deliver 3rd baby ni...rambut mmg banyak lah gugur...terjumpa pulak dengan produk ni ha..
VCO catalyst...

Since pakai produk ni..mmg honestly rambut gugur dah makin kurang...skin complexion pun makin okay...
Ermmmm...sesapa nak cuba boleh beli dengan I lah...heheh..I akan share lebih byk testimonial nanti ye..:)

RM 39.90...Beli 3 kotak I bagi free postage okay uolls...

PM me @ 012-5252304

Wednesday, 3 October 2012

CIC here we come..!!:)

Salam all...
Ha!now, dengan cepatnya I dah buat decision sendirik after gi jumpa Teacher Noni yang incharge CIC kat Presint 9 ni..ape taknya..takut dah fully booked nanti kang baru nak putih mata mencari taska/tadika Zahraa ngan Arman..
Bila dah gi jumpa sendirik tu, terus la I discuss pasal method pembayaran yuran yang I rasa apsal mahal sgt sampai RM 2k plus/person..rupanya..yang kat online tu bukan figure yang betul...dia dah ada new figure yang lebih jelas..
At first, just kena bayar RM 100 for booking tempat la...then, before start sesi persekolahan early Jan tu, kenalah settlekan reg fees...around RM 780 untuk Zahraa (preschool program/zamrud package) and RM 480 untuk Arman (playskol/zamrud package)..
Huh...terus I tarik nafas lega..yela..takla membebankan sgt..kalo I ditempat parents lain pun, I pun akan rasa lega sbb bila dgr amaun yang x sampai beriban2 sebab nak hantar 2 anak sekaligus kan..
Tp depends gak kat which package yang uols nak amek..I opkoss la amek yang Zamrud sbb end dia sampai 5.30 pm..boleh la I trus pick up budak2 tu lepas kije...best kan...alhamdulillah...rasa urusan I harini dah dipermudahkan...tq Allah..:D
Lupa nak share, dia punya monthly fees tu around RM 550 untuk pakej zamrud..so in total kalo I antar 2 anak dalam RM 1,100 la kena allocate siap2 dalam bulan tu..heheh..takpelah..demi pendidikan awal anak2 kan..cuma my advise to all parents..kita xbolehlah nak lepas tgn everything kat skolah, kena monitor jugak okay uolss...

settle satu bab..

loveshugsandkissessssss

adoiii..poning pikir pasal taska/tadika anak ni....

Salam all...
urmm..nie tgh dok stay up dok membaca testimonial2 org2 yang hantar anak diorg ke taska/tadika ni..laki I selamat dah dibuai mimpi..ni I dok sibok sorg 2 le ni..

skang ni nak hantar anak masuk tadika rasa mcm nak hantar anak masuk uni pun ada gak..yola...yuran mak aii..boleh tahan jugak..sebenarnya I ni berkenaaannn sgt dgn CIC kat Presint 9 ni..bukan sebab tempat dia cantik ke apa ke..sebab sgt close to hosp tempat I kije..senang nak hantar/amek anak..then kalo ada emergency..dan yang plg membuatkan I berkenan nak hantar kat CIC ni sbb dia mmg enroll utk budak aged 2 1/2 yrs lg..so boleh sgtlah kalo I nak hantar Arman ngan Zahraa kat satu skolah, senang omaknya nak uruskan...hehehe

I dah call la centre dia, katanya leh buat online reg pun okay...so I pun dok stay up tgh malam ni konon2nya nak uruskan segala bagai reg ni la..at first okaylah...just go to website dia www.cic.net.my, amek online reg, then fill up segala bagai yang dia nak tu..
so, skang I stuck kat fees payment sbb laki I dh diulik mimpi, yola..bab2 kewangan kona berbincang jugak dgn sang suami..sebab yang nak membayarnye nantiiii...hahahaha
1st time I jmpa kindergarten yang mintak full payment for a year admission..so around RM 6980 gitula termasuk R 1110 for meals...dia ada jugak installment kalo kita preferred s/ada nak byr 3 bulan/6 bulan atau 11 bulan...ermm...
memandangkan I nak hantar 2 budak sekaligus..opkosssss la I nak installment yang 11 bulan tuh!hahaha...tp kan..oklah, itu untuk 11 bulan, cuma yg awal2 ni..for first payment reg ni dah around RM 2380/ person..kalo duorg...mak aiiii!!!!!!!!!!abessslah duit bonuss pak najib kasik tahun ni...
dahla tuh...once reg, I dah kena make first payment yang around 2k plus tu within 3 DAYS uolls....
so...perlu ke I hantar Arman untuk program playskol, which is dia bru 2.5 yrs..perluke..???perluke??????uwaaa....
besok la I buat keputusan...nak kena berbincang dengan sang suami... (nasebb baik I x jadi beli Swift..hahaha)

Nite all...