Nuffnang Ads

CIC here we come..!!:)

Salam all...
Ha!now, dengan cepatnya I dah buat decision sendirik after gi jumpa Teacher Noni yang incharge CIC kat Presint 9 ni..ape taknya..takut dah fully booked nanti kang baru nak putih mata mencari taska/tadika Zahraa ngan Arman..
Bila dah gi jumpa sendirik tu, terus la I discuss pasal method pembayaran yuran yang I rasa apsal mahal sgt sampai RM 2k plus/person..rupanya..yang kat online tu bukan figure yang betul...dia dah ada new figure yang lebih jelas..
At first, just kena bayar RM 100 for booking tempat la...then, before start sesi persekolahan early Jan tu, kenalah settlekan reg fees...around RM 780 untuk Zahraa (preschool program/zamrud package) and RM 480 untuk Arman (playskol/zamrud package)..
Huh...terus I tarik nafas lega..yela..takla membebankan sgt..kalo I ditempat parents lain pun, I pun akan rasa lega sbb bila dgr amaun yang x sampai beriban2 sebab nak hantar 2 anak sekaligus kan..
Tp depends gak kat which package yang uols nak amek..I opkoss la amek yang Zamrud sbb end dia sampai 5.30 pm..boleh la I trus pick up budak2 tu lepas kije...best kan...alhamdulillah...rasa urusan I harini dah dipermudahkan...tq Allah..:D
Lupa nak share, dia punya monthly fees tu around RM 550 untuk pakej zamrud..so in total kalo I antar 2 anak dalam RM 1,100 la kena allocate siap2 dalam bulan tu..heheh..takpelah..demi pendidikan awal anak2 kan..cuma my advise to all parents..kita xbolehlah nak lepas tgn everything kat skolah, kena monitor jugak okay uolss...

settle satu bab..

loveshugsandkissessssss

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...