Posts

Showing posts from April, 2014

Nuffnang Ads

Persediaan barang kelengkapan Umrah & Ziarah

Salam readers... Alhamdulillah, kali kedua diberi peluang untuk menyucikan diri di tempat paling dimuliakan..kali ini, sy, suami dan anak2 Zahraa dan Arman berpeluang untuk ke sana.. Disini sy nak share apakah persediaan barang kelengkapan untuk ke umrah..kali ni berdasarkan pengalaman yang lepas, hehehhe...cuma ada tambahan kelengkapan untuk anak-anak.. Kelengkapan Umrah untuk tawaf (wajib ada)
Lelaki;
i) Kain Ihram
ii) Tali pinggang
iii) Selipar open end ( selipar jepun jer,hehehe) Perempuan;
i) Telekung-kalau boleh biarlah berwarna putih kerana ianya sunat...sunat ni kalau buat dapat pahala, tapi kalau tak buat....rugi tau!
ii) Stokin tebal - lebih bagus jika ada anti-slip sebab mudah untuk berlari semasa Sa'ie Boleh disertakan dengan buku2 doa, beg untuk isi selipar serta gunting kecil untuk bertahalul... Kelengkapan Ziarah
Lelaki;
i) Jubah/Kurta Perempuan;
i) Jubah atau baju untuk ke masjid - kali ini sy pakai palazo/skirt dengan tshirt muslimah/blouse labuh jugak..ganti-gan…

Restoran Chinese Muslim, Cyberjaya

Image
Salam readers... New in town! Just to share review makanan kat restoran ni...
Mestilah best..sy bagi review baik-baik je okay!
Hehehe..taklah..sebenarnya memang sedap makanan dia..
Ini kali kedua sy makan kat sini..
Makanan dia sedap tau..kenalah dgn selera suami sy..hehe sebab dia tak suka makanan pedas..sy nasib baik disediakan chili paste kat atas meja...
Senarai pilihan menu pun dah siap atas meja. Apa yang teringin nak cuba, just tick saje...
Ni senarai menu pilihan..
Menu pilihan sy kali ni yang no 4 tu..sebab sy suh mr suami pilih apa yg dia paling suka sebab dia yang bawa sy ke sini, hehe
So dia pilih no 4 tu..
Dan inilah makanannya!
Yang bestnya mee ni special sikit sebab buat sendiri kan...
Hiasan di dinding pun.......sy sangatttttt sukaaaa!!!!
Seolah-olah ada cerita di sebaliknya...♥
Okay..sgt recommend tempat ini untuk mee yang sedap!