Posts

Showing posts from August, 2017

Nuffnang Ads

Speed Reading- Semua orang pun boleh buat!

Image
Assalamualaikum sahabat...

Pernah dengar tentang speed reading? Pernah buat speed reading semasa membaca. Hehehe..saya sebelum Tuan Speaker jelaskan apa speed reading, rupanya dah pun buat selama ni cuma tak proper la kan. Buat ikut suka kita dan tak ingat la point penting sebab tak ikut teknik yang betul.

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..
Peluang menuntut ilmu bersama anak-anak lagi. Kali ni saya daftarkan sekali Zahraa dan Arman..Mak pun masuk kelas sekali, dengan alasan nak menuntut ilmu biar faham dan dapat terangkan pada adik-adik diorg pulak. Hihihi
Beri pendedahan secara berguru terus dengan Tuan Speaker :P

Saya kongsikan nota ringkas saya. (untuk rujukan sendiri di masa akan datang hahahaha) Bismillah...

Kursus Speed Reading juga dikenali sebagai Whole Brain Super Reading Secrets. Disampaikan oleh Tuan Akbar Ali Abdul Razak, iaitu seorang speaker yang berpengalaman, hampir 13 tahun dalam bidang consultancy ni.
Boleh contact Tuan Akbar Ali Abdul Razak untuk penganju…

Forum Pembelajaran Abad ke 21

Image
Assalamualaikum sahabat..

Memula dapat sms dari Mualimah menjemput saya untuk menjadi salah seorang panel forum sempena Karnival Hari Kantin Sekolah, memanglah terkejut sangat!Dalam hati, eh diorg ni salah orang kot...bhahaha

Tajuk forum tu pulak mak aii...'Pembentukan Ummah Menerusi Pendekatan Pembelajaran Abad 21'
Haaaa...mana tak terkejut..tajuk yang nak diulas pun besar..
Dan mulanya saya dah tolak jemputan ini memandangkan saya dan suami telah pun mendaftar ke program Tematik STIFIn Couple pada hari yang sama..

B.A.D (bertanya Allah dahulu)
Akhirnya Allah gerakkan hati juga untuk saya terima jemputan dan berkongsi apa saja pendapat dan pandangan dari perspektif ibubapa..yelah, sebagai ibubapa normal yang lain, yang bukan dari bidang pendidikan bagaimana mereka menerima konsep pembelajaran abad 21 ini kan..

Ahli panel yang lain merupakan seorang ahli lembaga peperiksaan yang mempunyai lebih 30 tahun pengalaman dalam bidang pendidikan, wow!


Semasa menjadi panel forum, saya …

New Look!

Image
Assalamualaikum sahabat..

Pertamanya maaf bebanyak atas kesepian yang berlaku. Semalam tersedar yang masih ada mencari info dari blog yang tak seberapa ni huuuuu. Am trying my best on this new look..harap suka dan user-friendly la kan.

Sedar tak sedar, tajuk pun saya kena ubah dari '4 munchkins' ke '5 munchkins' bwahahaha
Nampak sangat kesepian yang berlaku melebihi setahun. Bila tenung balik ntah apa yang dibuat masa kesepian itu heheh.

Nway, lots and lots to share with uols! Stay tuned inshaaAllah..saya akan teruskan berkongsi. Ilmu ni kalau tak dikongsi, memang bagai abu api dibawa angin :)

Lots of love!
-keynotesakinah-