Posts

Showing posts from October, 2017

Nuffnang Ads

Hospital Andorra, cantik..secantik namanya...

Image
Assalamualaikum sahabat..

Teruja sangat bila dapat jemputan melawat hospital ini semasa majlis kesyukuran organisasi ini. Suami saya dapat peluang hadir sebagai mewakili Persatuan Penduduk Taman. Saya pun turut serta, memang sangat teruja!hehehe

InshaaAllah akan mula beroperasi mulai November ini. Tarikhnya masih belum diumumkan, bagi yang menanti-nantikan tarikh pembukaan rasminya boleh lah follow facebook Hospital Andorra ni. Mereka akan annouce bila tiba masanya.

Sabtu lepas, 14 Oktober, pihak hospital ada membuat mini event khas untuk pregnant mothers datang melawat hospital dan mendapat 'feel' hospital baru, hehehe. Best kan?! Kalau saya pregnant, memang nak join, hihihi. Dengar cerita, 100 couples juga yang turn up untuk majlis open day untuk pregnant moms datang visit tu! Tahniah Andorra!

Menurut founder hospital ni, Dr Khamsiah, Andorra itu diilhamkan dari Ad-Durrah (Durroh). Kalau dicari makna Durrah tu adalah mutiara..cantik kan namanya, mashaaAllah!

Dari lawatan dan…

Roadtrip ke Krabi bersama anak tanpa konvoi-Gajah dan Makan-makan

Image
Assalamualaikum sahabat,

Hari kedua di bumi Krabi ni. Pagi-pagi kasi chance anak main kolam hotel dulu. Pulau sudah, swimming pool pun sudah. Maka, mari kita ronda-rondi pekan Krabi.

Turun ke lobi hotel, ternampak Pusat Informasi berkaitan tempat menarik di sekitar Krabi. Meneliti beberapa offer, tertarik pada Elephant Safari! Van akan datang pick up di lobi hotel dalam jam 12 tengah hari. Jam sekarang masih awal, baru jam 9.30 pagi. Jadi, kita jalan-jalan area AoNang Beach lihat apa aktiviti masyarakat setempat.

Sebelum sampai ke Krabi, memang ada terbaca blog yang menulis tentang 'pancake' Thai yang mesti dicuba jika di sini. Rezeki kami jumpa satu kiosk di tepi jalan jual 'pancake' Thai tersebut. Apa lagi?Memang rasa nak cuba! Pancake ni ala-ala roti canai, tp dia punye marjerin mak aiii memang banyak..lebih dari satu sudu makan. Memang kalori tinggi 'pancake' ni. Antara best seller adalah 'banana nuttella pancake'. Cara dia buat boleh refer vlog kam…