Posts

Showing posts from April, 2012

Nuffnang Ads

Breast Pump- Medela vs Avent

Image
Hi all!

Tengah confius ni...
Last time memang i pakai Medela Single Electric...memang terbaik la..cuma since motor dia dah rosak akibat jatuh dari kabinet dapur, i mula contemplating nak tukar breast pump...
Teringin nak pakai Avent Breast Pump, tapi yang manual punyalah...
Sebab, thru my observation dari kawan2, pesakit, parents kepada subjek kajian, rata2 yang pakai Avent Breast Pump manual ni..nampak macam susu production tu banyakkk sangat...! Terkagum la sekejap..
Ada yang tengah asyik pump, tak sedar pun susu dah 9 oz...giler kagum kan..?

That's why tetiba rasa cam nak pakai breast pump manual ni..cewah, dengan harapan, milk production akan bertambah-tambahlah banyak..:)

Tapi, yang jadi confius pulok, bila tengok ada 2 jenis breast pump manual dari Avent..
ada yang tulis ISIS manual pump, dan ada yang tulis Manual saja...and price of course la ada beza jugak..
yang ISIS tu is more expensive dari yang dia label Manual...ermmm...i should do more study here..
Ni dia saya punya …

Welcome Back!!

Hi all..
Wah..dah lama rasanya tak menulis..
Takde masa ke..??erkkk...
Ntahlah..
Now is actually tgh fighting with time dengan tahap kemalasan yang wujud...gigih nak abeskan master..
well-said...
Padahal, it just a small project...but when you really think about it seriously...you'll know..it's not easy as what people think..
Boleh je kalo u nak abeskan cepat pun...tapi yelah...alang2 menyeluk pekasam kan..
I don't want my paper become such a rubbish paper...oh NO!NO!NO!...
Setelah semua masa, tenaga, wang ringgit dihabiskan...:)

Erm..cuma memandangkan I am now @31 weeks ni...mula la nak bermalas-malasan...barang2 baby belum lagi shopping...
Owh!..
Here some checklist yang perlu disediakan before masuk labour room!
i) Napkin/ Diapers
ii) Baby first clothes (Mittens etc)
iii) Wipes/ Cotton
iv) Toiletries/ Minyak Telon
v) Blanket
vi) All mommy's stuff

What else huh!?
Oh yeah...breast pump jangan lupa...!

See yah...now i am reminding myself actually..