Nuffnang Ads

Breast Pump- Medela vs Avent

Hi all!

Tengah confius ni...
Last time memang i pakai Medela Single Electric...memang terbaik la..cuma since motor dia dah rosak akibat jatuh dari kabinet dapur, i mula contemplating nak tukar breast pump...
Teringin nak pakai Avent Breast Pump, tapi yang manual punyalah...
Sebab, thru my observation dari kawan2, pesakit, parents kepada subjek kajian, rata2 yang pakai Avent Breast Pump manual ni..nampak macam susu production tu banyakkk sangat...! Terkagum la sekejap..
Ada yang tengah asyik pump, tak sedar pun susu dah 9 oz...giler kagum kan..?

That's why tetiba rasa cam nak pakai breast pump manual ni..cewah, dengan harapan, milk production akan bertambah-tambahlah banyak..:)

Tapi, yang jadi confius pulok, bila tengok ada 2 jenis breast pump manual dari Avent..
ada yang tulis ISIS manual pump, dan ada yang tulis Manual saja...and price of course la ada beza jugak..
yang ISIS tu is more expensive dari yang dia label Manual...ermmm...i should do more study here..
Ni dia saya punya pre-loved item..tapi takleh la nak jual..sayang sangat2 sbb handy, easy-to-go dan sebagainya...

 Yang ni dia tulis ISIS...
Dan beza dengan yang ni....erm...
Bila baca testimonial orang yang menggunakan item ni...katanya, if you use Avent manual breast pump, the more you use, the more milk production u will get...itu yang dah terbukti..
Cuma still got some complaints like they don't really like the shield yang akan trap kan susu...so, its all about wastage of your milk...

A friend of mine ada bagi pinjam her used Avent Breast Pump...maybe i should try it first...

LoveHugsandKissesssss

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...