Posts

Showing posts from August, 2014

Nuffnang Ads

Keta Puegotku kena langgar....apa nak buat??

Salam..panik kan kita ni pompuan bila keta kita kena langgar...adoiii...
Nak dijadikan citer..sehari selepas buat lesen baru, agaknya dia nak suh rasmikan lesen tu kot kan...
Sy bw anak Zahraa nak menuju ke pasar borong la ni nak membeli barang2 masak untuk kelas playgroup..lepas traffic light menuju ke giant tu, jem pulak..so sy stopkan keta...nak kata break tu emergency tak jugak..jarak antara keta sy tu ngan keta depan jauh jugak..
Tetiba...bumpppp!!!terkejut den...!
'Mama..apa bunyi tuuuu.....?'tanya Zahraa..
Alahai anak...keta kita kena langgar la..adoi...
Kebetulan ada ruang tepi jalan boleh stopkan keta..so trusla bagi signal keta untuk ke tepi...
(Berani nak stopkan keta sebab tahu jalan tgh jem dan ramai org..heheh, kalao tak ramai orang takut kes rompak ke apa ke kan....)
Lepas sy dah ke tepi...nmpk dari side mirror ada 2 buah keta turut bagi signal untuk stop kat tepi jalan yg sama...
Dok berteka teki keta apa pulak yg langgar aku ni...
Masih dalam keta, sy dok ush…

Lesen memandu..hilang!Senang tak nak buat baru..........

Image
Salam readerssssssss....
Maafin maafin maafin..dah lama tak menulis...so many things happened...dan sgt2 byk benda yg nak ditulis..tp tula kan...
Ok just start!no reasons la ye...
So now sy ada di bangunan UTC, Sentul..
Kat sini..semua ada, korang nak buat passport ke, nak buat IC ke, nak pos surat ke poslaju ke...semua ada la...dan opis2 gomen yg tersebut di atas semuanya beroperasi juga walaupun after ofis hr untuk mudahkan sape2 yg x sempat nak buat urusan masa lunch hr..yela lunch hr sekejap je kan korang..dalam sejam je..
So sy kat sini utk buat lesen, ada JPJ kat sini..
Kes sy ni...hmmm...hilang akibat tercicir, huuuuu..sedih sgt...nanti sy citer cmna leh hilang...sedih..sedih..sedih..
So bila nk buat lesen baru ni..ada few things la kena readykan..
-->fotostate IC or IC sementara -boleh fotostate kat kedai fotostate kat ground floor..rm0.40 sekeping wo-k
-->report polis pasal kehilangan
-->gambar sekeping yg berlatarbelakangkan putih.. Tu je..
Kalau kes ragut ke, curi…