Thursday, 7 August 2014

Lesen memandu..hilang!Senang tak nak buat baru..........

Salam readerssssssss....
Maafin maafin maafin..dah lama tak menulis...so many things happened...dan sgt2 byk benda yg nak ditulis..tp tula kan...
Ok just start!no reasons la ye...
So now sy ada di bangunan UTC, Sentul..
Kat sini..semua ada, korang nak buat passport ke, nak buat IC ke, nak pos surat ke poslaju ke...semua ada la...dan opis2 gomen yg tersebut di atas semuanya beroperasi juga walaupun after ofis hr untuk mudahkan sape2 yg x sempat nak buat urusan masa lunch hr..yela lunch hr sekejap je kan korang..dalam sejam je..
So sy kat sini utk buat lesen, ada JPJ kat sini..
Kes sy ni...hmmm...hilang akibat tercicir, huuuuu..sedih sgt...nanti sy citer cmna leh hilang...sedih..sedih..sedih..
So bila nk buat lesen baru ni..ada few things la kena readykan..
-->fotostate IC or IC sementara -boleh fotostate kat kedai fotostate kat ground floor..rm0.40 sekeping wo-k
-->report polis pasal kehilangan
-->gambar sekeping yg berlatarbelakangkan putih..
Tu je..
Kalau kes ragut ke, curi or rompak, sama jugak...kena bawa fotostate ic sementara or ic dan report polis..
Caj??kena caj ke buat lesen baru ni...
Ok jap sy checkkan...
...
...
...
...
...
Ok kalau tercicir, siap sedialah RM20 ye..tp kalau kena ragut or curi or rompak, free je takperlu bayar apa2..
Oh...gambar tu..kalau korg xsempat nak amek gambar, jgn risau sebab dia akan ambil smula gambar...so yg pompuan tu sila la pakai tudung plain sebab tudung bunga2 ni susah sket la....
Nasib baik sy ada bawa gmbar sekeping, so diorg scan jela sebab time tu saya ni pakai shawl printed berbunga2 la pulak..hehehe
Ok tu saje....
Lama tak menunggu???
Nasib la kot..ada ramai org, lama la menunggu..tp biasanya tak la lama sangat kalau nk bandingkan di jpj biasa...ramai yg cakap mcm tu...dan paling penting still bukak after opis hr..proses sy hanya amek masa 40mins...best kan!
Great job!
....
....
....
Wow!cam gini eh rupa lesen memandu yg baru!!!!cantik gaks...
Jumpa lagi..sekian bye...
Salam...

2 comments:

  1. Salam , nak tanya . Kalau tak bawak report polis tu mcm mana ye? Boleh ke tak nak buat lesen tu?

    ReplyDelete