Posts

Showing posts from December, 2012

Nuffnang Ads

Hiburan Yang Melalaikan....

Salam all....

Alhamdulillah kan..kita diberi peluang lagi untuk bernafas harini...today nye topik...hanya untuk peringatan diri sendiri, dan seungguhnya ingat-mengingati sesama umat Islam tu amatlah digalakkan...

Tetiba teringat topik ni bukannya apa...
Semalam on the way balik dari Senawang, kitorang singgah la kat sebuah masjid kecil dalam kampung...(tak perasan lak apa nama kampung tu) sebab kitorang almost kehabisan minyak so nak mencari petrol station la kononya..

Rasa bangga pulak dengan penduduk kampung yang berusaha nak mencari ilmu agama...walaupun tiada ustaz yang datang mengajar atau baca kitab di masjid tersebut, tapi jemaah..masyaAllah...alhamdulillah...boleh kata ramai la...tahu tak apa diorang buat..???

JKK masjid pasangkan video ceramah...dan penceramahnya....Ustaz Kazim Elias..

Semua orang kenal kan ustaz tu...best dengar ceramah-ceramah dia...santai, lawak pun ada...hihi..dan isi kandungan juga mantap...(2 thumbs up)

Tersentuh jugak hati ni bila tengok kesepakatan pe…

CIC versus Genius Aulad

Salam all....

Huh...tak banyak pulak referral harini..
Okaylah..nak share sikit regarding kindergarten anak-anak ni..
As parents sememangnya kita nak hantar anak kita ke tempat yang bagus kan, tempat yang ada principle atau penjaga yang dedikasi, ye takk??I believe semua parents pun akan buat pilihan yang terbaik di samping tengok jugak onkosnya..hihi..
Yela hidup di kotaraya ni memangla kena pandai menguruskan kewangan, tambah2 anak dah masuk 3 ni..:D

Okay, last entry haritu I kan dah decide nak hantar both Arman dan Zahraa kat school yang sama iaitu CIC.Fine la..harga standard la kan kalau sampai daycare, CIC pakej Zamrud RM 550..
Sebelum ni I berurusan dengan Teacher Noni, principle kat centre CIC Presint 9 ni..tup tup..dia dah resign sebab dah dapat job yang lebih terjamin..masuk gomen la kan..so okaylah...goodluck in ur career teacher..
Memang senang berurusan dengan teacher Noni ni...tapi..tapi..tapi..
Bila dia dah resign, I mestilah kena cari someone yang in-charge that centre …

10,000 steps in a day..capai takk...??

Salam alllllll!

Phewww...lama benor la I tak menulis entry blog ni..memula ingatkan nak explore cemana nak buat new blogskin..takpe..takpe..belum abis explore dan sememangnya belum master lagi nak buat bagi blog I ni cantik meletop sket..:D

Ni nak bercerita pasal I baru beli pedometer uolss!

Tahu tak apa tu pedometer??Alat yang akan mengukur bilangan steps kita dalam sehari..almaklumlah..my new target to be more physically active ialah nak mencapai 10,000 steps seperti yang disarankan oleh KKM kita la...as a dietitian mestilah I nak sokong this campaign kan..kan..kan..

Tapi I beli yang murah je dulu, percaya tak ...RM 5 jeeeeee!!!
Ini pun ada sorg colleague I bagitau..memula nak beli yang lebih kualiti la kononnya....tapi my colleague ni bagitahu try dulu dengan yang murah yang dia jumpa di Daiso Japan tu..kat situ kan semua barang2 start with RM 5..so, why not try dulu..lgpun nak bilang own steps je kan..

So today, I dah start pakai pedometer, will update later berapa langkah yang I …