Monday, 24 December 2012

10,000 steps in a day..capai takk...??

Salam alllllll!

Phewww...lama benor la I tak menulis entry blog ni..memula ingatkan nak explore cemana nak buat new blogskin..takpe..takpe..belum abis explore dan sememangnya belum master lagi nak buat bagi blog I ni cantik meletop sket..:D

Ni nak bercerita pasal I baru beli pedometer uolss!

Tahu tak apa tu pedometer??Alat yang akan mengukur bilangan steps kita dalam sehari..almaklumlah..my new target to be more physically active ialah nak mencapai 10,000 steps seperti yang disarankan oleh KKM kita la...as a dietitian mestilah I nak sokong this campaign kan..kan..kan..

Tapi I beli yang murah je dulu, percaya tak ...RM 5 jeeeeee!!!
Ini pun ada sorg colleague I bagitau..memula nak beli yang lebih kualiti la kononnya....tapi my colleague ni bagitahu try dulu dengan yang murah yang dia jumpa di Daiso Japan tu..kat situ kan semua barang2 start with RM 5..so, why not try dulu..lgpun nak bilang own steps je kan..

So today, I dah start pakai pedometer, will update later berapa langkah yang I dah capai/day with uols..yang penting if uols pun nak pakai, just keep in track..so that uols boleh compare sama ada steps makin increase or not...ye tak..??

Oraits uols..nak sambung kije..kije..kije..

No comments:

Post a Comment