Posts

Showing posts from August, 2015

Nuffnang Ads

Spa kaki untuk anak-funtime saje je

Image
Assalamualaikum sahabat maya..
Bersawang pulak dah blog ni ha.. Lama pulak tidak post entri.. Tak terupdate..hiii Maafkan saya..
Okay kali ni nak story pasal spa kaki untuk anak-anak... Kekerapan buat spa kaki ni..tengok kerajinan mak nye lah Biasa mama readykan..
-sebaldi air suam-suam kuku -kalau rajin letak garam-dan sedikit dettol antiseptic -mak gunakan scrub lulur pulak kali (tp budak-budak lagi sesuai pakai oat dan susu)-cuma mama tak rajin sangat la malam ni  -sponge la lebih lembut dari berus kaki tu kan..kulit budak-budak ni masih lembut lagi tak macam kaki kita ni ha.. -nail clipper -losyen 
Okay... -mula-mula rendam kaki dulu..dalam 2-3 minit pun okay -pastu start la scrubbing -boleh guna tangan dan sponge  -time ni best sangat sebab dengar tawa budak-budak mengilai-ngilai sebab geli Hahahah -sampai la depa tak tahan gelak kan, pastu bilas kaki... -trim sikit kuku-kuku kat kaki tu- boleh ikut sunnah cara potong kuku-ajar sekali anak sunnah nabi kan..mesti depa senang ingat, sebab tgh happy mom…