Nuffnang Ads

Spa kaki untuk anak-funtime saje je

Assalamualaikum sahabat maya..

Bersawang pulak dah blog ni ha..
Lama pulak tidak post entri..
Tak terupdate..hiii
Maafkan saya..

Okay kali ni nak story pasal spa kaki untuk anak-anak...
Kekerapan buat spa kaki ni..tengok kerajinan mak nye lah
Biasa mama readykan..

-sebaldi air suam-suam kuku
-kalau rajin letak garam-dan sedikit dettol antiseptic
-mak gunakan scrub lulur pulak kali (tp budak-budak lagi sesuai pakai oat dan susu)-cuma mama tak rajin sangat la malam ni 
-sponge la lebih lembut dari berus kaki tu kan..kulit budak-budak ni masih lembut lagi tak macam kaki kita ni ha..
-nail clipper
-losyen 

Okay...
-mula-mula rendam kaki dulu..dalam 2-3 minit pun okay
-pastu start la scrubbing
-boleh guna tangan dan sponge 
-time ni best sangat sebab dengar tawa budak-budak mengilai-ngilai sebab geli
Hahahah
-sampai la depa tak tahan gelak kan, pastu bilas kaki...
-trim sikit kuku-kuku kat kaki tu- boleh ikut sunnah cara potong kuku-ajar sekali anak sunnah nabi kan..mesti depa senang ingat, sebab tgh happy moment la katakan..
-hehehe..boleh scrub lagi sekali kalau nak..
-bilas 
-lap dan last sekali sapukan losyen...
Jangan lupa mintak upah! Hehehe...takla main kedai-kedai spa la biasanya kami ni..
Tapi ayat biasa budak-budak ni..'saya takdak duit banyak, ada coins saja..'
Alololo sedih nya mama dengaq heheh
Hamza mai terus masuk dalam baldi siap duduk...adoilaaaaa

Ok dah jom gosok gigi dan titooo...
Salam

#buatapapuntakpaanakmestisuka

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...