Wednesday, 3 October 2012

adoiii..poning pikir pasal taska/tadika anak ni....

Salam all...
urmm..nie tgh dok stay up dok membaca testimonial2 org2 yang hantar anak diorg ke taska/tadika ni..laki I selamat dah dibuai mimpi..ni I dok sibok sorg 2 le ni..

skang ni nak hantar anak masuk tadika rasa mcm nak hantar anak masuk uni pun ada gak..yola...yuran mak aii..boleh tahan jugak..sebenarnya I ni berkenaaannn sgt dgn CIC kat Presint 9 ni..bukan sebab tempat dia cantik ke apa ke..sebab sgt close to hosp tempat I kije..senang nak hantar/amek anak..then kalo ada emergency..dan yang plg membuatkan I berkenan nak hantar kat CIC ni sbb dia mmg enroll utk budak aged 2 1/2 yrs lg..so boleh sgtlah kalo I nak hantar Arman ngan Zahraa kat satu skolah, senang omaknya nak uruskan...hehehe

I dah call la centre dia, katanya leh buat online reg pun okay...so I pun dok stay up tgh malam ni konon2nya nak uruskan segala bagai reg ni la..at first okaylah...just go to website dia www.cic.net.my, amek online reg, then fill up segala bagai yang dia nak tu..
so, skang I stuck kat fees payment sbb laki I dh diulik mimpi, yola..bab2 kewangan kona berbincang jugak dgn sang suami..sebab yang nak membayarnye nantiiii...hahahaha
1st time I jmpa kindergarten yang mintak full payment for a year admission..so around RM 6980 gitula termasuk R 1110 for meals...dia ada jugak installment kalo kita preferred s/ada nak byr 3 bulan/6 bulan atau 11 bulan...ermm...
memandangkan I nak hantar 2 budak sekaligus..opkosssss la I nak installment yang 11 bulan tuh!hahaha...tp kan..oklah, itu untuk 11 bulan, cuma yg awal2 ni..for first payment reg ni dah around RM 2380/ person..kalo duorg...mak aiiii!!!!!!!!!!abessslah duit bonuss pak najib kasik tahun ni...
dahla tuh...once reg, I dah kena make first payment yang around 2k plus tu within 3 DAYS uolls....
so...perlu ke I hantar Arman untuk program playskol, which is dia bru 2.5 yrs..perluke..???perluke??????uwaaa....
besok la I buat keputusan...nak kena berbincang dengan sang suami... (nasebb baik I x jadi beli Swift..hahaha)

Nite all...

No comments:

Post a Comment