Nuffnang Ads

Oh! Kiambang Apartmentku...

Salam all..
Bercerita pasal ex-rumah..oh!
Winduu sangat dengan umahku syurgaku ini..
Banyak tau kenangan..dari anakku Zahraa kecil...sambung blaja, sampai masuk anak nombor 2, Arman...hmmm...mmg banyaklah kenangan...
Dah tu..opkosss la renovation tu kitorg buat kaw kaw...seolah2 nak dok lama la kan..
Tapi...alhamdulillah...lama jugaklah kitorang stay kat Kiambang Apartment tu...banyaklah jasa umah ni...
Hu..
Hu..
Sebak pulop..
Meh aku kenalkan umah aku ni...apa komen korang!?

 Ini di bahagian balkoni..so tempat ni biasanya kitorg letak penyidai..basikal anak..oh...ho..memori in Kiambang...
 Yeha...ini memang feveret spot..tempat makan..ngan dapur..tis is my territory!Aku sayangggg sgt dapur ni..dari proses plan, choose material, design dll...aku memang involve 99.9% heheh..

 Oh..ini bilik tidur mak mentuaku...keluasan not bad tau..:)
 Okay..yang kabinet cermin atas tu actually rak buku..bila dah stay satu tempat almost 3 thn, opkoss barang makin banyak kan..tambah pulak aku sambung blaja, byk lak nota2 buku2...so, nak tak nak, umah comei ni kena tambah lah rak buku...
 Oh yea..ini our privacy room..heh..kitorg xsuka katil tinggi, as ada anak kecik time tu, so..takut anak jatuh katil (sbb mak dia tido mati!!kikiki) and that built-in wardrobe tu adalah japanese style, time tu xsuka yang ada pintu, malas buka konon..tp disadvantage nyer..bila senang sgt buka, anak2 senang lah nak 'tolong' nyimpan baju..hehe
Oh..ini tempat letak sofa..sofa kitorg very the simplest..guna klippan ikea tu satu jer...yang lain dok atas lantai jer..hehe..

So..itulah kenangan umah kitorg ni...
Berbulan jugak plan nak jual...memang ramai yang datang tengok..tapi ramai yang xlepas loan la itu la ini la..
So, bila fikir balik..ada hikmahnya...lebih baik simpan umah ni untuk masa tua kitorg...or..untuk anak-anak..
Yelah...harga umah skang..amatlah tidak friendly, so apalah nasib anak2 kita nanti kan..dan...yang penting..
ruang yang comei ni bagi kitorg cukup ler untuk kitorg tua bersama nanti..huk huk (batuk pulak...)

For now, umah ni kitorang dah sewakan umah ni pada pasangan suami isteri..really hope that they can take care of this sweetest cutie house ni..
Babai memori Kiambang....;(

Comments

  1. Google2 "rumah sewa putra perdana" keluar pulak blog ini. Hihi. Nice home kak! Rasa nak sewa pulak. Bila available utk di sewa ni? hihi :p

    ReplyDelete
  2. Heheh..tq dik..tp sorry br ada buyer..

    ReplyDelete
  3. Kak.. nak jual ke.. saya nak beli..mmg mencari pon..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...