Nuffnang Ads

Conteng dengan water color-aktiviti sepetang

Assalamualaikum...

Nanti anak-anak mama dah besaq bukak baca tau blog ni..tengok balik apa kita dah buat sama-sama...
Heee pesan mama@mak

Budak-budak memang suka painting-warna la kan..
Yg penting benda-benda ni kena sentiasa ada dirumah..(antara tips jugak ni untuk jauhi mainan ipad etc)

-kertas drawing block ni tebal sikit dari mahjong paper-beli sebundle senang bila-bila anak mintak nak kaler
-warna asas seperti kuning, hijau,merah. Boleh tambah hitam dan putih juga..warna-warna lain boleh dpt hasil dari kombinasi warna-warna primer td
-tikar plastik jangan dilupa-senang mak-mak nak urus, xkotor lantai dan mudah nak lap/basuh
-sponge boleh, paintbrush pun boleh..anak kecil bagi la sponge best skit dan sesuai dengan saiz tangan dia..senang sikit dia nak control...
Yang dah besar bolehla bagi paint brush..

Okay jom paint la apa pun..
Meh tgk Muadz ni...
Dia kata dia paint ular yang banyakkkkkk...hahahah okayla maybe ni sarang ular kot..cubaan utk buat lenggok ulat tu ada dah sikit-sikit..
Dia ni kalau nak guna kaler mmg suka satu kaler saja...adoilaaa

Arman dah habis kaler 'senja' time pastu kalut la nak buat frame gambaq..
Gambaq kakak lupa pulak mama nak ambik..

#buatapapuntakpabudaksuka

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...