Sunday, 1 March 2015

Check up di Klinik Desa/ Kesihatan Abu Bakar Baginda...[HAMZA DAH SETAHUN!]

Assalamualaikum...

Dari umur 0 bulan, saya daftarkan kelahiran anak sy yang ke-4 ni di Klinik Desa Abu Bakar Baginda...
First time masa tu sebenarnya saya ke sini sebab pindah kawasan rumah, jadi klinik yang menjaga zon kawasan rumah pun akan berubah...
Bagi yang sedang mengandung dan menunggu kelahiran, jangan lupa survey klinik kesihatan yang berdekatan untuk daftar kelahiran nanti..
Penting daftar kelahiran di klinik untuk membolehkan staf nurse datang visit untuk check tekanan darah, timbang baby dan juga check kuning (jaundice)..

Tapi nak cerita sebenarnya yang staf2 ni di klinik desa ni agak baik dan peramah...
Memang saya salute la diorang ni..
Kalau ada pertukaran tarikh appointment, biasanya saya hanya telefon sahaja..dan staf nurse pun tidak la marah-marah or garang seperti yang selalu dikatakan orang..

Sekarang Hamza si bulat dah setahun!sekejap je kan..
Biasa akan selalu orang kata klinik ramai orang...
Hmmm...apa kata anda pilih masa yang mungkin membolehkan anda dipanggil nombor giliran lebih cepat..
Heheh..
Biasa sy akan pilih jam 2.00 petang...
Jam 1.30ptg sy akan mula bertolak dari rumah..
Biasa saya sampai, orang lain belum pun sampai..dan selalu dapat nombor awal, yeay!
Tapi keadaan di sini tenang je...
Tak macam di klinik kesihatan yang besar2 tu...
Alhamdulillah..satu lagi nikmat kemudahan yang dikurniakan dariNya..

Layanz gambar Hamza si bulat..
Tinggi 75 cm
Berat 11.2 kg

2 comments:

  1. ensemnyaaa Hamza..boolat....dia minum susu apa wei? hang breastfeed ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak linda..susu down sebab travel stress kot..hihi..(heheh, sedap kan bagi alas an..kikiki)

      Delete