Wednesday, 19 February 2014

Zahraa's 6th birthday!

Salam readers...
Sebenarnya dah out-dated dah entry ni..hehe.
Birthday anak sulong merangkap anak pompuan tunggal merangkap princess kesayanganku merangkap jiwa raga keperempuanan ku..ngehehehe
Dah lepas pun..
14 Februari lepas..woo woo woo....mesti ada yang kata...'wow!valentine's girl'..
Sorry sikit eh...maknyer xnak okay!bukan xnak apa..xnak Zahraa igt birthday dia jatuh pada hari spesel lak..hari valentine's yang mana muslim x sambut...
Ni la cabaran jadi mak..disebabkan teacher2 dia pun dok sebut2 'valentine's girl bla bla bla..'..dia pun tya...hadooiiii...
Jenusss tau mak dia...

Ok back to sambutan...buntu gak kitorg nak cari hadiah apa untuk Zahraa kali ni..baru umur 6 thn..tp kitorg dah bingung..toys..jangan kata la..memang dah banyak sangat dah..buku..hmmm...pun sama..hari2 lain pun boleh bagi kan..
Diskas gak la ngan en suami..
Antara choice yang kami plan nak bagi mulanya...
*big teddy..sebab dia dah tidur bilik sendiri, kunun untuk buat teman tidur dia...tapi..........
*kamus..sebab...dia minat buat karangan dan selalu tanya maksud new word dan how to spell new word yang dia discover...tpi...errr...cam awal sangat nak bagi..(lagipun cam buku..xnampak spesel lak)
*diary..hmmm..sebab dia suka menulis dan lekat dan express feeling dia melalui lukisan..so mungkin dia minat kalo bagi diary yang fancy2 sket...tapi......

Banyak lagi..
Husband dah hadiahkan meja study in advance..dalam 2 minggu awal..hahah..takkan nak balut riben smula kan...

Hmm...so at last..sy tingat yang sis wardina safiyyah pernah bg amna anak dia something precious..kata2 motivasi cth..amna is 7, never forget solat...
Trusla termotivasi...
Akhirnya idea nak printkan dan framekan 'magic words' yang dia boleh ingat sampai bila2...
Then we choose..
*
*
*
*
*
' A family that prays and plays together, stays together...'

Bukan kata dia sorang je yang akan terkesan..me as mak nyer pun terkesan..
Whenever sy igt kt2 tu..sy akan cuba find a time to play with them dengan benda2 baru..huuu..
Thanks sis wardina..

Apa reaksi Zahraa...
Ini pun suspen jugak..yela..budak 6 tahun...mungkjn belum cukup matang utk faham kata2 nasihat or kata2 semangat cam ni kan..
Jeng jeng jeng...
And
*
*
*
Good girl Zahraa!!dia suka!!
Dia letak atas meja study dia lepas tu...

Design dah tentula my husband punyer kije..
Hmmm...sweet pulak rasa...
Nape saya terdorong nak bagi kata2 cam ni..
Sebabbb...
One fine day..sy saje tya Zahraa..'Zahraa cuba baca these 10 things kids like most (dari satu poster)
Then dia kata..dia suka yang point no.10..iaitu...
'I like when u leave a message in my lunch bag or on my desk'...

Hehe..jiwang pulak anak dara aku ni..hahahahah
So itula nak dijadikan cerita...
Ada jugak la hadiah2 lain utk dia selain yang ini..
Tahun depan terpaksa pening lagi nak bagi apa..
Mungkin apa yang listed kat atas tu kiv tahun depan kot...
Love u Zahraa...

2 comments:

  1. Replies
    1. heheh..tq linda! yang sebenaqnya mak dia xdak budget nak beli hadiah mahai2..hahahha

      Delete