Tuesday, 4 February 2014

Jatuh cinta dengan babywearing!!

Salam readers...
Dulu seyes aku xpernah dgr pasal babywearing ni..mula terjebak masa tu dok tengok bibik ngendong Muadz (time tu Muadz lum setahun lagi...dlm 6 bulan ke atas la)...
So..bila dok layanz fb, dok tengok ada member2 dah start pakai babywearing ni la..
Aku pun pi la visit MLO (moms little one) kat Seri Kembangan...kebetulan tengah sale! (Aku ni slalu bernasib baik, asal pegi je tgh sale!hahahah)
So, belek punya belek..dengan keramahan staff dia masa tu..terjebak jugakla aku membeli babywearing ni brand 'Boba Wrap'..
Ok..skit pasal review brand ni..ok..kain dia sgt lembut pada baby la..tp stretchable...so kl baby tu terlalu berat, macam xselesa skit la..utk baby 4 mos ke atas blum capai 10kg aku rasa ok lagi..mmg kain dia ringan...
Cara nak pakai...staff kat situ ada ajar..
Aku ada amek video..tp malangnya..hp lama kan dah hilang...nway, korang boleh je belajar dari utube..byk gak org demonstrate cara nak pakai...
Baby pun selesa sebab kain dia lembut..
Yang best jugak..aku suka kaler range dari Boba Wrap ni..kaler dia mmg nampak cantik la..xlusuh..dan dia ada bag jugak..
Aku juga sempat try yang jenis Bebe Sachi ni..
Yang ni lebih mahal la..dalam RM 300++
Tapi yela..kain dia mmg lain skit..lebih tahan lasak..kain pun x stretchable macam Boba Wrap tadi..mungkin utk baby yang lebih besar dan berat sangat sesuai..sebab nanti xdela melorot ke bawah..hehe (faham ka...???)
Yang ni aku KIV nak beli bila baby dah besar skit...hehe..
Asalnye beli utk Muadz..tp nampaknya skang milik Hamza!!♡♡
Ok, ni contoh cemana jadinya bila guna utk newborn (ada dlm utube cara2 nak pakai)..btw, need support pada kepala baby tu masa jalan, saje utk kurangkan goyang2...


2 comments:

  1. Salam sis Sakinah.

    Thanks sudi singgah blog saya ya.
    Ini link untuk join group Malaysian Babywearer.
    Boleh belajar banyak lagi tentang babywearing.

    https://www.facebook.com/groups/malaysianbabywearers/

    Spread the love of babywearing.

    Nadia Bakar
    http://www.nadiabakar.com/

    ReplyDelete