Nuffnang Ads

Finally..Owned a property!


Salam readers..
Hehehe
Hehehe
Ntah nak cakap gembira ke tak..hehe..
Sebenarnya bukanlah sy minat sgt nak memiliki property sendiri..cukup kot dengan apa yg dah ada sekarang ni..
Tp atas dorongan en.suami dan memikirkan biz yang ada di sini, dan kena pulak lokasi yang bagus kan..why not!?lagipun, xpernah lagi buat loan perumahan..
(Sejujurnya..i don't have any...rumah ke kereta ker..itu semua nama suami..ada orang kata 'haish...kita ni pompuan kena ada gak property..pompuan ni bukan apa..senang kena buang..')
What..???
NO!NO!NO!
Mintak2 simpang la benda2 x elok ni..hihihi
Ni bukan tujuan utama sy beli umah tau..
Yela kan..dah ada keistimewaan loan kerajaan..apa salahnya guna..lagipun harga rumah makin meningkat..
So..mulanya en.suami yang survey..next day tu baru la sy follow..
Kat mana? Kat mana?
Di Senawang jugak la...Garden Villa kat Pusat Bandar Senawang Park City..
Hmm...
Ni apartment..
Design..?
Ye..bila dah pi tgk showhouse sekali ngan interior design dia kan..konpemla cantikkk!!berangan la umah dpt nanti secantik tuhh..hahah..
Cik kinot jgn lupa...nanti dpt kunci umah tu kosong je tau..
So kalo saper2 yang pi tgk rumah contoh ni korang kalo nak decide jgnla terpedaya dengan interior design dia wokay!!
Kena pejam mata, bayangkan ruang2 dalam rumah tu kosong jer..baru decide nak beli ke tak..
Kalo nak tgk interior design showhouse dia..ha...layanzzz..
Masuk pintu, sebelah kiri ialah dapur..so besar dapur tu lebih kurang dlm gambar ni..kat luar pintu dapur ada satu lagi ruang berandah maybe boleh letak mesin basuh..:)
Masuk2 trus nampak ruang tamu yang super moden ni..hehe..cantik!kat belakang tu developer gunakan banyak cermin utk nampakkan ruang lebih luas..dan juga pemilihan kaler2 perabot dan dinding rumah yang lebih cerah..so ruang nampak lebih luas..kalo xsilap, jumlah keluasan dalam 995 sqft..
Ini beranda luar..best wooo...angin masuk..tambah2 kalo pilih rumah tingkat atas..memang best angin!boleh la kalo nak letak 2 kerusi rehat kat sini..:)
Rumah ni ada 2 toilet..satu di lorong ke bilik2 dan satu dalam master bedroom..xla luas mana kan toilet nyer..
Ini ruang nak ke bilik tidur dari ruang tamu..yang bestnya developer ni pandai simpan bilik..maksudnya bilik2 tersembunyi la sikit dari ruang tamu..owh..ada 3 bilik semuanya..
Ini bilik paling kecil...luasnya begitula..sekali lagi developer gunakan cermin untuk nampakkan bilik ni besar..so korang boleh la design rumah korang cam gini ye..
Ini bilik kedua besar..bolehla kan..sy mmg terpegun dengan kecantikan interiornya..heheh.bak kata suami, skang mmg cantik..bila once dah bw masuk brg2..dah tenggelam semua tu..hehe..kannn
Ok,inila master bedroom..hadoiiii...cam hotel mewah lak aku rasa!boleh tahan gak terpengaruh..

Ok..so kalo nak nampak ruang lebih besar better korang guna warna cerah dan cermin kan..hahah..teringat Muadz masuk berlari2 dan akhirnya terlanggar cermin sebab dia ingat ada ruang kat sebalik cermin tu..hahahah..sian..merah la hidung si kecik tuh!

Satu lagi yang best..view dia la..menghadap Gunung Angsi..yeehaa!!bestnyaa!
Kita ni kalo stress2 baik tengok pokok2 hijau, langit...mesti release punye..
Nampak tak gunung tu...tulah Gunung Angsi..sy pernah panjat gunung ni masa study kat kolej matrikulasi kuala pilah dulu..hehhe

So..bila bincang2..okayla..tempat pun baru nak naik..harga masih lagi okay dalam 241k++ ( harga ni lain2 ikut tingkat..lagi tinggi floor, lagi mahal coz ada lif..)..mungkin boleh jadi rumah persinggahan ke..cewah!ditambah pulak salesgirl tu kata dia akan uruskan lawyer semua dan sy just sign book RM50 je untuk block nombor rumah dan floor mana nak..hehe..dan beri salinan ic, salinan gaji 3 bulan dan surat sah jawatan...
hehe..kalo dah menyenangkan keja..apa lagi kan...hehe..good approach!
Rumah ni dijangka siap sepenuhnya early 2016..dan nak kena bayar monthly pun start 2016 nanti..:D

Ok..lain2 korang try tengok sendiri lah eh..


Comments

  1. keynote, cantik wei...
    sungguh terkenang-kenang peristiwa memanjat gunung angsi, sampai sakit peha kaki bagai lepas tu nak jalan..
    hahahaha..macam best wei umah ni..nak ajak laki aku p usha jugak ni, loan umah aku pun tak guna2 lagi, satgi kalau beli dekat nak pencen jenuh nak bayaq..huhuhu

    ReplyDelete
  2. jom linda jom! beli rumah kat senawang pastu kita sewakan..heheh..
    boleh view gunung angsi! dok ingat lagi lepas turun pakat dok cek ada pacat kat kaki ka dak..pastu relax dgr ombak kat pantai depan tu..apa ntah nama dia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...