Tuesday, 11 February 2014

Budget 2014 ms keynote!

Salam readers..

Mata ni dah nak lelap la sangat2...tapi tingat nak update satu benda ni..
Pasal pas tiket bulanan utk ERL tu lerrr..

Ok..masa report duty ritu aku tgh berpantang hari ke-28..badan memang la segar..tapi kena jaga jugak dalaman tu cik kinot oi...
So memandangkan nak kena report duty..hubby sanggup nak hantar ke HKL sebab masa tu aku bengong2 gak mana stesen monorail, laluan dia dan blum pandai budget lagila..
Time balik..aku offer utk balik naik public transport coz nak budget time & opkoss budget bulan2 spend..
Dari stesen chow kit monorail nak ke KL sentral kena caj RM2.50..so pergi balik dalam RM5
Dari monorail nak ke Putrajaya aku amek ERL..kalo x amek pass tiket bulanan tu dalam RM9.50 sehala, pergi balik...perghhhhh!RM19.00

Kalo total up semua sehari spend utk public transport pi keja dalam RM 24.00 × 20 days = RM480..haishh..xleh jadi ni...x berbaloi dengan minyak lagi dari umah nak ke Putrajaya sentral + parking caj lagi (so far lum kena byran yang parking luar tu)...

So usha2 la pass tiket bulanan tu...nampak cam murah sikkiiittttttt jeeeerrr la..
Murah dalam RM 60 je pun...
Okay la kot..
Ini yang nak kena masuk dalam budget 2014 ms kinot ni..
Redha la..duit pun pinjaman gak kan dari super Bank Allahurabbi..(mood pasrah..)

Oh,dari segi time pulak..dari opis nak ke stesen monorail jalan kaki dalam 15 min..tunggu train dari Chow Kit ke KL Sentral dalam 30 min gak la..pastu jalan kaki ke stesen ERL dan sampai ke Putrajaya Sentral dalam 30 min gak la..
Kat sini la cik kinot kena catch masa dan budget btoi2..kalo tak punch kad akan meraahhh jer..hahahah

Nite all...

3 comments:

  1. Keynote, kalau naik monorail dengan ERL, benda alah ni jenis laju, takpa..cuma yang penting hang kena kluaq awai dari rumah..ERL pun ada timing dia, kalau terlepas train, tggu next train dalam 20 minit rasanya.. so better dari umah awai2..kompem hang kuruih kering nanti, sebab nak berkejaq train, dulu aku pernah merasa dah wei, huwaaaaaaaa...memang tak payah senaman lain dah pun takpa...hahahaha... bawak air kosong sekali jangan tinggai...lani gomen dah buleh pakai seluaq panjang...luas sikit nak melangkah..

    ReplyDelete
  2. Badan penat tak? Minggu depan dh start keje di kl, berulang dr putrajaya. Rasa mcm lemau kot badan nnt...

    ReplyDelete
  3. syima kamal kalau naik lrt erl semu mmg lemau badan..dengan berpeluh-peluh, rasa tak sanggup nak masuk opis..kalau ada kemudahan mandi di opis, ready la baju nak mandi..
    kita prefer drive keta..2 bulan je sanggup dgn public transport..
    tapi bertahan la dgn jem..huuuuu

    ReplyDelete