Tuesday, 3 February 2015

Hillrun....[PUTRAJAYA CHALLENGE PARK]

Assalamualaikum..
Oh #mynewme...#mynewme...
Yes..i am very2 new beginnerrrr....
Takpe...tarik nafas...hembus...
Malam sebelumnya...#suamisyurgasaya mengajak saya join dia training lari di track PCP -Putrajaya Challenge Park di Presint 5...
Boleh google di web...
Guna keyword...Putrajaya Challenge Park..hihi
 
Lari??OhMy! Itu bukan jiwa saya..bukannnnnnnn!!!
Saya memang xsuka berlari...
Dari sekolah menengah, kalau ada hari sukan merentas desa...alahai..malas nya..xsukanya...sebab sy akan suka jalan je banyak dari lari...
Lepas subuh, ingatkan #suamisyurgasaya dah lupa janji semalam, rupanya tak!
Ohhhhoooooooo...
Terpaksalah...terpaksalah...
Kerana terpaksa..saya buli dia pakaikan kasut untuk saya..hehe..
Ni sebenarnya kasut pinjam..sy memang takde kasut lari, kasut hiking bla bla..sy hanya ada kasut gowalk yang teramat selesa dan ringan dari skechers je...
Tapi #suamisyurgasaya kata kasut saya tu tak sesuai sebab...nanti track ada yang licin..post-hujan lak tu..
Ok fine...
Pinjamla kasut dia..
Ini tempatnya..
 
 
Memandangkan kaki sy saiz 'gajah'..hehe..saiz 8/9...bolehla juga muat sikit kaki suami sy tu...
Ok jom mula dengan warming up...
Dan kemudian sy follow so-called 'Mr Coach'...
 
Alahai..xsampai 100m pertama saya dah stop dan berjalan..hillrun kot!jantung saya masih belum kuat staminanya..(alasan!)
Pendek cerita..track ni memang best..memang challeging..
Ramai juga yang datang dan lalui track ni dengan cycling or nightrun..
Ada banyak trail..easy or moderate..sila la pilih...
(Me..always wants yang easy je)..
Tapi cuba-cuba juga yang moderate..
 
Moderate ni biasanya lebih jauh dan lebih mencabar..
Sempat kami berselfie...
Yeay!penat + penat...sampai jugak kami di puncak!
Jom selfie Pa!
 
Finally...dapat jugak habiskan 2.5km..yeay!good job #mynewme!
Dengan tak malunya...saya nak bagitahu..berat saya ketika saya mulakan challenge #mynewme....ialah...69kg!
Ok selain track lari..sesuai juga bawa anak untuk train berbasikal..i.e dari 4 roda ke 2 roda..sebab lantai dia simen..

Tak sakit kalau jatuh..dan space yang luas..
Dan..sesuatu yang jugak kagum...
Ada tempat khas untuk para skateboarders...memang best!
Rupanya banyak benda sy tak tahu pasala Putrajaya ni..hehe..
Mari kita gunakan fasiliti yang ada...
Dan kalau cuba google..ada jugak untuk indoor wall climbing khas untuk anak2...
Belum pernah cuba lagi..lain kali insyaAllah..
Dah habis semua...baru rasa...best jugak ni..
Dan tetiba..#suamisyurgasaya dah plan nak bawa sy ke sini untuk fitness training setiap Ahad..
(Dalam hati......aduiiiiiiiii....)
 
Thanks for reading!
May Allah ease everything you do!

2 comments:

  1. hihi baru dengar jugak ni.. slalu kalo p putrajaya mesti gi alamanda maritim sbb suka swimming pool kat situ dan adela skali ke taman hijau.. hihi.. tapi alahai hiking ke hillrun ke no my thing jugak hahaha..

    ReplyDelete