Monday, 2 February 2015

Color coding for textbooks...[MUDAHKAN URUSAN ANAK]

Assalamualaikum...
Saya memang nak ucapkan trillion thanks to those yg share idea ni dalam facebook atau dalam forward message..
Dan kalau saya jumpa orang pertama yang sangat kreatif keluarkan idea sorting buku teks mengikut kaler coding, tentu sy akan ucapkan trima kasih tak terhingga...
Jujurnya amat memudahkan anak saya menyusun buku2 teks dalam beg pada malam atau pagi hari sekolah...
Mak pun mudah untuk semak kot2 ada buku yang tertinggal ke kan, just tengok pada kaler sticker yang dah dikoding mengikut jadual harian..
Alhamdulillah..sesungguhnya Allah akan mudahkan urusan orang yang telah memudahkan urusan orang lain...Ameen..
Bila anak dah masuk darjah 1, bukan sahaja anak kena cuba adapt dengan suasana belajar dan jadual sekolah baru, tapi parents jugak kena adapt dengan environment tersebut tambah2 lagi jadual anak yang berlainan setiap hari, parents perlu lebih kreatif dalam membahagikan masa (dengan color coding, masa dapat dijimatkan, hehe)..insyaAllah..
 
Thanks for reading!

2 comments:

  1. a ahla lebih sistematik.. tak perlu tengok jadual dah main ambil ikut warna saja.. huurm CT tak ingatla zaman skolah cem mana eh yang pastinya tak macam ni lah.. advnce ni hehe..

    ReplyDelete
  2. tula..Alhamdulillah..series jimat masa..kadang2 mak tak sempat, anak la buh sendiri dalam beg..

    ReplyDelete