Nuffnang Ads

Interview?Darjah satu?

Assalamualaikum...
Interview untuk masuk darjah satu?
Wah..zaman sekarang kot ye..
Masa sy call ustazah yg incharge SRIP ni..katanya cam interview, tapi dari pemerhatian sy hari yg sy perlu bawa Zahraa ke SRIP Darul Fuqaha ni dia tidak la macam interview SPA ke, interview nak masuk kerja ke..hehehe
Ianya lebih kepada datang dan ada beberapa ujian (on paper) ke atas beberapa subjek..ada maths, english dan bahasa rasanya...buat dalam bilik kelas ramai2 cuma adala cikgu/ustaz..
Dan diuji bacaan iqra'/ Quran dan juga tahap hafazan..
Hehehe..maknye panik..
Tidaklah stress dan Zahraa kata 'senang' je...
Sebelum balik, ustaz ada bertanya..'Zahraa nanti Pn nak sambung bacaan Quran dia atau mula dari surah al-Baqarah?..'
Dan 'hafazan pulak macam mana..?'
Hmmm...
Bacaan Quran Mama mintak ustaz sambung je dr mana yg Zahraa sedang baca...hafazan pula Mama kata boleh la ustaz mula dari awal, sebab Mama xpasti macam mana teknik hafazan seorang huffaz lakukan..
So, jgn la risau kalau ada yg kata kena interview..ianya hanya macam test yg simple utk lihat sedikit kebolehan akademik sja..
Salam...
Thanks for reading!
Thanks for reading!

Comments

  1. keynote sekolah ni dari pagi sampai petang ka weh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda..yup..dari pg dalam 7.30am sampai 5.30pm..kira lepas asar dan la pi amek..aku smpai sana dalam 5.45pm-6.00pm tengok tahap jem..hehehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...