Nuffnang Ads

KeMbaLi kE Kota Raya!

Salam semua!
Fuh!fuh!..surat masih panassszzz!
Dalam dok berpantang, satu lagi rezki Allah..akhirnya setelah berkhidmat lebih 8 tahun (siannya skim kami ni lambat naik..huhu)..akhirnya surat hikmat sampai jugak...lapan tahun taw!!
Dapat surat tu..aku takla terkejut sgt sebab ada la dpat hint2 sikit..cuma nak kena tunggu hitam putih gakla kan..
So..nampaknya, selepas habis tempoh berpantang ni..aku kena mulakan kerja di tempat yang baru, dengan suasana yang baru...huuuuuu..sedihhhhhh..memang sedihhhhhh...
Sebabbbbb...
Belum puas lagi kerja di Putrajaya ni, baru setahun kat sini...dengan takde masalah traffic...huuuuu..tapi lepas ni kena kembali bersesak2...dengan traffic jem uwaaaaaaa..mula2 dpt surat..bincang2 dengan husband, macam nak kena tolak je kenaikan pangkat kali ni..kalo ikutkan, bukannya seama ni tak cukup pun, alhamdulillah semua dh ada..
Husband tau..aku ni jenis senang stress..hmm..sebelum ni pun, hampir 5 tahun dok ulang alik ke KL tu..penat, stress dengan traffic jem, pastu mula la mood tak baik kan..padahal malam la time bersama family..huuu..teruknya!
Tapi..akhirnya Allah ilhamkan idea untuk gunakan public transport...owh!!!!!kenapala aku tak terpikir selama ni yang aku leh naik public transport..
Mudah..aku boleh catch the time!
So nanti...plannya..aku akan park keta dan amek ERL..(dia ada tiket bulanan, so yang ni abes pantang nanti aku kena check). Tiket bulanan ni lebih murah..dan aku kena gunakan kad touch and go!supaya aku tak perlu la nak beratur beli token monorail lagi...
Banyak faedah bila difikir2kan guna public transport ni..

* takperlu bersesak dengan jem..so kurang stress..cuma kena berdiri dlm public transport nanti kl xdpt tempat duduk...
* akan banyak berjalan..so banyak keluarkan tenaga..wooo hooooo!ini sudah bagus!boleh kurus..dan agak2 kalo aku start balik pakai pedometer, boleh lebih dari 10,000 steps ni..
* dan aku boleh budget masa utk smpai umah, or pegi keja..

Dengan itu aku isytiharkan, masalah selesai!hahaha..
InsyaAllah, aku harap dengan suasana yang baru ni, boleh la aku ni jadi lebih rajin skit ke..penyakit 'M' dah mula mai dah sejak bersalin ni..
Walaupun plan asal aku nak mintak lanjutan cuti menyusu, tapi aku rasa terpaksa dibatalkan dan mungkin just amek cuti rehat selama 2 weeks saja ke..hmmm.....

#newlifebegins#

Comments

  1. alhamdulillah tahniah keynote..skim aku ni lagi lambat maunya 15 tahun..huwaa..
    goodluck ditempat baru, bertugas kat mana pulak wei

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik linda!aku kena kije kat HKL tu!adoii...btui2 tgh pekan...dh kalo nek train, takleh nak jangok sgt la!hahaha..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...