Nuffnang Ads

sambungan...sambungan...Family Trip: Langkawi Gateway-Day 4

Salammmm..
Kejap nyer dah masuk Day 4 di pulau Lang ni..
Lepas bekpes cam biasa, we all decide nak pegi Skycab@ Cable Car..
Sampai sana lebih kurang 10.30 am..
Ni takde pakej2, cuma kena tunjuk Mykad/Mykid la...soooo, my bibik kira rate foreigner uols!Double price dari local..(kena potong gaji nih! hehehehe)
Rega dia..dewasa RM 15.00, kanak-kanak 3 tahun ke atas RM 10...bolehlah kan...
Bibik RM30.00, hehe
 Pintu gerbang/masuk area skycab ni...
 Tunggu turn, hehe
 Dari lower station nak ke middle station
 View dari middle station..nampak x Burau Bay..??
 Pitstop kat middle station..
 Now naik cable car dari middle station ke top station..nampak kan top station yang kat atas tu...taklah jauh sangat...

 Ni zoooooommmmm ke Burau Bay..view sgtlah cantik!
Oh yes!we r at the top now

So dah naik...fuhhhhhh...curam jugak, gayat cheq nak tengok bawah..
Best!Best!
View dari atas nampak la Burau Bay, tempat orang kaya2 letak yatch diorang..area tu dipanggil jugak pearl harbour..tempat Marina Mahathir...
Dah turun Skycab, layan budak2 ni jap horse riding...
Pastu we all tersangkut kat Duck Tours...(ingatkan best la sangat)
Dinasihatkan...xperlu naik, boriiiinnngg sgt! memang macam 'duck'..slow...
Dahla mahal...dewasa RM38 okay!!
 
 Ni ler rupa Duck Tour nye transport..boleh didarat dan boleh dilaut, heh
 Sesi ajar baca map oleh kakak
 Pearl Harbour kat Burau Bay

Anyway, kalo teringin nak naik, Duck Tour dia actually macam kapal yang ada wheel, jalan atas darat then sampai Burau Bay sebelah Danna Hotel dia akan masuk teluk, splashing sekejap...then gedek..gedek...round kawasan yatch...nampak gakla yatch Datuk Azhar..then patah balik ke parking kat Skycab tu...

Okay, so masih ada 1 pass masuk ke Birds Paradise Wildlife Park..
Memula ingatkan tempat ni boring la kann...
Tapi..tapi....
Tempat ni sangatlah best!
Benda wajib yang korang kena buat ialah beli makanan haiwan2 yang ada jual masa awal2 pintu masuk dia...jangan lupa beli tau!
Penting tu..
Sebab yang tu jer yang best..my kids tersangatlah enjoy feed animals2 ni...
Boleh feed flamingo, parrot, duck, burung, rabbit, ostrich, monkey....
Layan jerla apa yang kitorang buat kat sana eh...
 



 


Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...