Nuffnang Ads

Family Trip: Langkawi Gateway-Day 2

Pagiiiiii.....
Salam...
Alhamdulillah...masih bernafas...
Ok ok...so today...Island Hopping...yang ni termasuk pakej yang kami beli dari Matta Fair tu..
Ok, van travel agent ni janji jam 9.00 la awai2 tu...
Lambatttt jugakkkk sampai...9.35 am baru mai amek kami...tapi seb baik dekat jugakla jeti Teluk Baru tempat nak naik bot Island Hopping tu...
So, untuk Island Hopping, akan makan masa 4 jam jugakla..
Point pertama...pegi ke Pulau Dayang Bunting..pulau yang memang super glemer la kan kat sini...tapi cheq malas nak cerite pasal sejarah dia ok...
Nak tau, sila la google, heheh
Ok..kalu ikut yang kami riki2, harga untuk Island Hopping ni, RM25/px..budak2 kami xpasti la pulak, mungkin kena tya company travel tu kot..

 Dah ready untuk berlepas...tapi tunggu group Sudan yang lambat sat..depa naik basikal..heh
 Nampak x bentuk Pulau Dayang Bunting kat belakang tu...nampak seperti seorang perempuan mengandung yang sedang baring....kan..kan..
 He, gambar fotographer kami, sian, xbanyak gambar dia..
 Yeay!!!Selamat datang ke Tasik Dayang Bunting!!!!Sejam kami dilepaskan di sini..
 Watch out beb!!!!nampak kecik jer...tapi ni ULAR KAPAK tau!!!!!!so, hati2 masa dalam hutan, sambil mata meninjau alam, tengok atas, tepi kiri kanan, jangan lupa tengok2 sama kat bawah..kaki...
 Dari jeti Pualu Dayang Bunting nak ke Tasik dia, kena jalan la sikit..panjat dalam 10 minit jer...next time kalau ada yang nak dtg, bawa2lah bekal baju salin..we all x bawa apapun, minuman ngan baju si tecik botak saja...boleh mandi sini..
 Okkeyyy..dah sampai kat tasik dayang bunting...ramai yang amek peluang mandi manda sini...termasuklah budak duorang yang x bawa baju salin ni...so dh basah, biar je kering macam tu jer...
 Okkkeylah..sejam berlalu..time to say gudbai to Pulau Dayang Bunting..hehe
 Bot menuju ke 2nd pulau..iaitu Pulau Beras Basah..Sian si tecik kepenatan, mengantuk..heheh
 Love tis pic!!tp arman lak dok gigit lastik baru beli tu...haiyyaahhhh...ok, cantik kan view pulau beras basah ni...hmm..ada sejarah nya nape dipanggil pulau beras basah, tp cheq malas nak google lak...tapi seyes cakap, pasir kat sini lain sikit dari pasir yang biasa kitorg jupe (xtaula kalo kitorg jer yang perasan..heheh)
 Mandi jugak walaupun x bawa baju salin..xpalah...sorry la noh..kami x diinform boleh bawa baju semua..adoii..
Ohhhhh!si tecik taknak melepaskan pluang!!
Okaylah..dah sampai jam 12.30 tghr...bot pun dah sampai...ingatkan ada lagi pulau yang nak dihop nya...nasib baik dah abes...sebab baju dah basah, dengan lapar bla bla bla...
So, naik bot, sampai jeti Teluk Baru, kami pun naik van balik ke hotel...sampai hotel, budak2 dikerah untuk mandi dan tukar baju cepat2, hehehe...sebab nak abiskan semua pass masuk yang dah dibeli masa di Matta Fair itu hari..hehehe
Dah siap, keluar dan makan dulu okkay!
Then, barulah pergi ke destinasi strusnya, Underwater World...actually dekat sangat ngan hotel kitorg..

Kat sini kami gunakan passport Tourist Langkawi..dapat harga lebih murah..

Macam biasala kat dalam ni banyak gambar2 ikan2, peguin..(tapi malas nak upload, hehe)

Sempat reptiles photo ngan phyton ni jap...
Kat sini kami hanya amek masa lebih kurang sejam setengah...so, tengok jam lebih kurang 4.30 ptg...so, apa lagi, rasa sempat jer nak ke Crocodile Adventureland dengan menggunakan passport tu jugak...
Banyak sungguhhhhh buaya2 tau!


So lucky..kami sampai, pakcik ni nak bagi makan buaya2 ni.....memang saat yang paling berharga buat budak2 explorer tu....
Dan...family photo---mesti!mesti!
Alamak!sorry arman..kakak tak sengaja tutup pintu keta, tak nampak arman nak masuk...luka la sikit kepala...xpe2, kakak zahraa dah read dua kan...
Kami singgah solat di masjid Nurus Salam, Kg Ewa...alhamdulillah..

Okayy...penuh ngan aktiviti...xsempat nak main pool lagi sebab pool tutup jam 8 mlm..
Xpela, malam ni, kita semua rehat2 jer....jalan2 pekan kuah....heheh

Bye! Sambung besokkkkkk!


Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...