Sunday, 22 September 2013

Family trip 2013: Langkawi Gateway- Part 1

Salam all...
Thx loads for dropping by my blog!
Off jap for family vacation..lama sebenarnya we all tak bercuti bersama...
Ni kira cover back cuti raya + school holiday lepas, yang mana kitorg tak bercuti, cover opismate lain..
Sonokkkkkk sangattttt okay!
So tis yr, kami pilih Langkawi la..trip start 17-21/9/2013
Dipendekkan cerita..kitorang amek travel agent dari Destination World Travel & Tours masa kat Matta Fair Sept 2013 aritu..
Dapat harga pakej hotel 4 star 3D2N + car rental + island hopping-->dalam RM 909
Kami bertolak dari jetty point Kuala Perlis...sebabbbb...tak ramai sangat orang, dan lebih selesa...
Parking keta kat sana dalam RM15 semalam...so, disebabkan kami parking dekat 5 malam, adik jaga parking tu bagila diskaun free smalam (lepas cheq wat kuar bahasa kedah cheq ni la...hahahahah)
Kami naik ferry jam 9.30 am sebab pagi tu rupanya penuh ngan rombongan budak skolah...
Amboiiii...pandai noh cikgu2 skolah buat rombongan masa hari kije, hehe, jangan marah noh...cheq paham, lepas UPSR la katakan...
Ferry amek masa dalam 45 minit saja dari jeti Kuala Perlis..kalau naik dari jeti Kuala Kedah dalam sejam setengah jugakla...
Tambang tiket, dewasa RM 18.00, kanak-kanak 3 tahun ke atas dah kena bayaran RM 13.00...sedikit info la kot2 sapa2 yang nak budget tu kan...
Okay..
Sampai kat jeti point Kuah, Langkawi, travel agent Cik A***** tu dah menunggu la kitorang semua ni...
Sebab nak passkan kunci keta sewa...
Mula2 ingatkan dia nak bawa la kami pi hotel, tapi sebab awal lagi kami sampai, tak boleh nak check in lagi time tu...so, dia pass kunci dan map langkawi island..
Kami dapat keta sewa Saga Putih baru la jugak, tapi pintu belakang satu dah rosak, heheh, biasalah keta proton..opppsss!
Kami pun....
Dapat kunci terus start meround la pulau...heheheh
Pesanan: Sila dapatkan map langkawi dulu ok sebelum memulakan perjalanan...senang sangat tau...
Nak tauuu kami dok hotel mana...??
Aseania Resort & Spa...
 
Ni bilik pakej yang kami dapat...2 katil Queen..
 
Hotel ni swimming pool memang super besarr..luass
 
Dan posing before zzzzzz time!
 
Dah check in..budak2 ni mandi sekejap..minum susu dan makan, pastu kami semua zzzzzzz sebab kepenatan..heheh..dari jam 2.30 sampailah jam 5.00 pm...
Bangun tido je, papa nak pi cari pantai la konon...xpelah first day la katakan...pi la round lagi..
Pantai x sampai 5 minit je depan hotel ni...
Petang2 best sebab ada parachute....sorang RM 60..sapa2 tak gayat tu boleh la try..
Kami lepak kat pantai sambil tengok orang main jetski, parachute...
 
Pastu..ada gerai kat depan, so lepak la sambil tunggu sunset konon bak kata papa...
Dan la pekena air nyioq ngan ubi goreng...sodappppp...!

 Model ayaq nyioq, heheh


Cantik view...
Subhanallah..cantik kan..
  
Dah malam, kami pi jalan2 kat street depan resort ni...mmg best jalan2, banyak gerai, kedai makan..tapi hati2 la pilih makanan halalan toyyiba ye...
Ha!Ni menarik..
Dok jalan2, tiba2 nampak kiosk ni...
' Free, please take one!' U know what..info2 pasal islam dan Nabi Muhammad..alhamdulillah..good efforts guys!


Ok then..sambung sok..kami makan kat bread story saja malam tu...hehe..
Besok aktiviti.....Mangrove Tour!Yeay




 

3 comments:

  1. comey2 tengok budak2 neh..lagi2 si Muaz...meh nak ciumm sikit...

    ReplyDelete
  2. Salam..nk tanya bilik kt Aseania tu ok tak? Sbb byk bace complaint psl bilik die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Felia..
      Bg I, okay..lagipun x lama berada dalam bilik hotel, most of time jalan kat luar..
      Tp, some of them tgh renovate dan kebetulan we all dapat bilik yang baru renovate, mmg cantik dan selesa..:)..

      Delete