Nuffnang Ads

Nutriferon...????Apa tuuuu...??

Salam all!
Okeh, harini, meh saya bagitau sikit apa tu nutriferon..
Ok, ni salah satu dari produk shaklee la sebenarnya...
 
Apa itu Nutriferon?
Nutriferon ni sebenarnya adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh atau immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi  ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon; siapa yang menciptanya?He, bagus jugak tahu sejarah penemuan...penting tuh!
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Kita perlu ada kepercayaan tentang 'food pharmacy' atau dengan kata lain, setiap makanan yang dijadikan mempunyai fungsinya ('functional foods)
Penting untuk tahu....siapa yang perlukan Nutriferon?
Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,cancer,asma, PMS dan banyak lagi.  Namun kesembuhan itu datang dan dengan izin Allah juga, betul tu..yang penting kita berusaha okkay uollsss!!

Bagaimana ia bertindak?
Nutriferon bekerja dalam dua cara

>>>segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan 
>>>juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan

Hmmmm....kenapa saya perlu ambil supplement nutriferon ni...?
 
1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron. 

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.* 

3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon -
Dr. Yasuhiko Kojima  (seorang immunilogist)

4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. 

5. 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
(adaptasi dari elaila.net)

Ini bermakna..produk ini sesuai sekiranya anda selalu diserang selsema, kerap demam atau batuk, ada jangkitan virus yang melemahkan sistem imun badan. Juga sesuai bagi pesakit kanser yang belum atau sedang menjalani rawatan...kerana telah diketahui, rawatan pesakit kanser akan turut menurunkan sistem imun badan secara tidak langsung....
Anda perlu bijak memilih makanan tambahan yang sesuai dengan keadaan kesihatan dan penyakit anda...ok!
Nak cuba..??
Jom jimat dengan saya..
Best price ever..
Boleh whatsapp/pm sy ok..insyaAllah, sy akan share lebih kebaikannya..
012-5252304

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Andorra

Roadtrip ke Krabi bersama anak tanpa konvoi- 11 Tips dan Persediaan Penting [Part I]