Sunday, 10 May 2015

Robot!Robot!Robot!...[OUT OF BOX]

Assalamualaikum sahabat...

Robot from the box!!
Mari berfikir di luar kotak bagaimana ingin lakukan robot begini!

Dah lama Mama tengok google image dan youtube tentang robot dari kotak ni..

Pernah jugak buat sekali dulu..hehe..tak berapa nak menjadi..

Nak kena tunggu hasil tangan Papa jugak kan...

So kali ni, dengan menggunakan kotak mineral water, Papa buat kan dua lubang iaitu satu lubang yang lebih besar di bawah..
Manakala untuk kepala, lubang yang lebih kecil dan di guntinh tengah..
Seolah-olah sepasang baju kemeja butang depan la...
Yang depan tu..butang nya adalah selotape..heheheh

Siap ada sayap kali ni..
Ha...banyak betul robot dalam rumah...

Lagi meriah sebab ada tetamu cilik Emir- anak kepada sahabat sekolah...
Agak rapat mereka ini...
Dah macam sepupu sepapat...

Hinggakan Emir tak nak ikut Ibunya pulang petang tu...

Mainla anak-anak..rumah berselerak tu nombor dua..nanti-nanti lah Mama kemas..

Ok..layanz gambar2 idea robot dari kotak di bawah..

2 comments: