Nuffnang Ads

rAyA Korban buaT apA?

Salam readers...
Salam Aidiladha buat semua...semoga sama2 menghayati erti pengorbanan yang sebenar, insyaAllah..
Ha..soklan kat atas tu buat kami ni ha...
Dah beberapa tahun kami hanya sambut di rumah sendiri je..
Rutin biasa, pagi raya kami akan ke Masjid Putra Perdana untuk solat hari raya..kemudian..bawa budak2 ni tengok lembu korban...memang diorang dah ingat kalau dengar takbir raya ke, atau beritahu tentang raya, mesti diorang akan cakap lembu kena sembelih...
Lembu sebelum disembelih..time ni Arman dah jalan2 sorang pi explore brapa ekor lembu ada..
Sabar menunggu turn korban..hehe
Semangat bawa buku cerita pasal haiwan2 disyurga sebab ada kisah lembu disembelih semasa raya korban
Si tecik2 bolat2 Hamza pun sanggup berpanas nak tengok korban..grrrrrrrrrrrrammmmm!
Lembu dah start kena lapah daging..
Ok fine..balik rumah main pulak berlakon pakat jadi lembu kena ikat dan sorang tukang sembelih...
Ni menu raya haji kami..nasi dagang gulai ayam (en.suami kata ni nasi dagang utara, hehehe sebab kalau tganu gulai ikang!-takpela en.suami, ni cubaan pertama tau..lama2 saya terror la masak nasi dagang..heh)

Thanks for reading!
 



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...