Sunday, 15 December 2013

BiG Bad Wolf~Book Sales!

Salam semua...selamat bercuti minggu...
Fuhh!fuhhh!...berhabukk la jugak blog I ni ye...
I admit la ye..mommy macam I ni huuuu....bila dah masuk 36 weeks tersangatlah malazz nak duduk depan lappy jer..
Nway..loads to update..
Cuma today nak story mory pasal Book Fair kegilaan ramai...Serigala Besar dan Jahat! ohohohoo..
X best langsung bila dimelayukan...heheh..Big Bad Wolf Book Sales!

Tis time apa yg I dengar diorg buat besar jugak, 24 hrs dari 6th-15th Dec 2013...
Bayangkan...24 hrs uolsss
So...I plan la with hubby kali ni nak bawa anak2 merasa what is book fair dan kununnya nak train diorg untuk sukakan pesta buku2 ni..
We choose odd hrs..malam before budak2 ni dipaksa tidur jam 8.30 malam..dah bagitahu yang 'kita akan pergi ke book fair yang besar..so, u need 'energy' and can choose whatever u wants'...mendengarkan perkataan 'whatever u wants' menyebabkan kedua-dua anak I, Zahraa dan Arman sangatlah bersemangat untuk bangun malam tu..so, diorg tidur jam 8.30 mlm dan bangun dengan sendirinya jam 12.30 mlm...
(Padahal papa waktu tu belum pun sampai rumah dari majlis ilmu di Bukit Jalil)
So, once bukak mata, they ask..'mama, kat sana ada tak buku itu...buku ini..bla..bla..bla..'
Hahahaha..semangat betul!
So, siap2..papa balik jam 1.00 pm then kami pun bertolak around 2 am with 2 kids...
Sampai kat parking, MasyaAllah..rakyat Msia ni suka betul book fair..don't they sleep??haiiyaaaa....parking pun banyak keta...

Since kami nak fokuskan buku development dan aktiviti kanak-kanak..so terus jer pergi ke children area..bahagian belakang tau...biasanya di belakang young adults books..

So, inilah hasilnya!
Murah sangat ker Big Bad Wolf ni....????

Yeeee...murah beb!...buku hard cover, uols boleh dapat less than RM10.00...bukan setakat hard cover, siap coloured pages lagik tau!

Antara tips I boleh share kalo uols nak pegi next time...
i) Choose area mana...kalo nak children..terus jer gi cari area tu...don't waste time untuk belek2 kat area lain, kalau tak uols takde masa nanti nak choose the best book
ii) Jangan lupa bawa beg troli, beg roda, atau apa2 yang boleh uols bw buku tu tanpa berat..walaupun uols boleh mintak kotak untuk letak buku2, tapi berattt nanti..hehe..
iii) Kalau nak bw budak2..samada diorg stay on stroller atau bw masa odd hrs..siang macam tak berapa sesuai, orang ramai, panasssss...
iv) Oh, ye..sila bawa minuman ye....heheh
v) Once nampak buku yang uols minat, amek dulu..jangan pikir lagi, takut kang bila patah balik dah takde...heheh, sebab nanti uols boleh sorting buku2 mana je yang korg nak beli kat sorting area (disediakan jugak)...
Sekian...heh
We were there from 2.30 am till Subuh la...6.10 am...tupun, ada lagi yang rasa tak sempat nak pilih..uwawawaaa..

 at 2 am pun ramai ye orangg...(muka budak bersemangat!)
 Pilih sendiri buku apa yang suka, tapi mama kena double tapisan yang mana sesuai to age, heheh
 Antara yang dipilih...
 Tertidur dalam perjalanan pulang....6.30 am...



Sukaaaa sangat buku2 ni...!!!Boleh beri idea apa aktiviti nak buat dengan kids at home!

No comments:

Post a Comment