Nuffnang Ads

Tutti Frutti..Halal ke..??

Salam readers...

Sekarang banyak sangat kiosk-kiosk yang jual ice-cream la, ice-blended or take away drink..
Ni nak bercerita pasal Tutti Frutti..korang pernah try??
Nak tahu, kami ni namanya dok area KL, hehehe, tapi tak pernah pun masuk dalam kedai dia..hahahah..tapi akhirnya first time masuk kedai di Aloq Setaq!
Halal ker..???Yes, memang halal la..ada tanda halal jakim, berani la kami masuk (aduiii..jakun pulak rasa..)
Okey, bagi yang pertama kalinya masuk Tutti Frutti ni, kedai ni basicly dia adalah frozen yogurt (at first saya ingat ice-cream, hehehe).
Tapi start dari masuk, korang kena amek cup untuk masukkan ice cream tu dari mesin dia...
Kat bawah ni instruction dia sebab self-service la kan..
So, mula-mula pilih saiz cawan...tapi masa kami pi, ada satu saiz je pun (tu pun paling besaq la, aduii)
Kemudian pegi ke mesin yogurt tu..kalau kat outlet sini ada 4 mesin, 1 mesin tu ada side-to-side tu perasa..ada perasa vanilla, milo, durian (hehe), cuppocino, yam, peanut butter, pastu tart ke (sorry la kalau salah, lupo pulak)
Dah amek mana satu nak, (time amek tu beringat ye, jangan sedap dispense banyak sangat, ni ikut timbang tauuuu)
Then pergi la pilih topping apa nak..banyak jugak la pilihan dia.. ada buah, ada kacang, choc, ada jugak topping caramel dsb..pilihlah..
Pilih pilih jugak...now masa untuk timbang...

.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
Ha...amek...RM 31.40 untuk dua bekas ni...kikiki..dah macam makan nasi beriyani!
Takpela...len kali beringat jangan nak dispense sampai penuh bekas

Okla, tp memang sedap..tak dinafikan..bawa anak2 masa reward diorg of course diorg ingat...

Cantik kan wall paper ni ha..rasa nak buh dalam bilik anak-anak..ceria jer..
 
Alrite..thanks for reading!

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...