Nuffnang Ads

GSC Signature..hubby-wifey retreat time!

Assalamualaikum...
 
Belum sempat sy kongsi intipati ceramah-ceramah dari Seminar Zuriat Syurga...
Antara point yang penting ialah..
'kasih sayang dan hubungan baik suami-isteri'
......
......
Suami isteri perlu ada masa untuk berdua-duaan...macam berdating la walaupun dah ada anak kan..just masa berdua dan pesan penceramah tersebut, kalau boleh perbincangan semasa 'retreat time' tu hanyalah berkaitan future pasangan, hal-hal berkaitan berdua dan perlu kurangkan perbincangan pasal anak (sebab kalau perkara yang melibatkan anak ni memang banyak dan kalau bincang memang tak habis-habis la kan, heheh)
 
Jadi, dah balik dari sesi ceramah hari tu, sy pun sampaikan lah point-point yang penting pada #suamisyurgasaya...
 
Memandangkan dia ni memang suka sangat tengok movie, dari kecik lagi..pandai analisis movie dan kalau menonton tu memang terlebih focus, hahahaha, compared dengan sy si isteri yang adoiii...tak suka la tengok movie, kalau tengok pun cerita yang takperlu fikir (hehehe, malas nak beratkan minda..)..jadi, terpaksalah sy menjadi peneman setia dia menonton wayang or menonton movie (walaupun banyak keja lain nak disettlekan..) he, takpe, ikhlaskan hati..(tapi kan...lepas movie mesti en suami kena story balik synopsis cerita tu, hahahahh, walaupun faham, saja suka-suka buat-buat tak faham, kikiki)
 
Walaupun dia suka tengok movie, kami belum pernah tengok wayang di GSC Signature di The Gardens..saja-saja nak try merasa jadi orang kaya (padahal membazir kot). jadi kami setuju untuk tonton wayang kat sini untuk sesi 'retreat' kali ni, hehehe (nak kena consistent la lepas ni..)

GSC Signature ni terletak di The Gardens, tingkat 4..landmark tingkat atas Borders (kedai buku) or Food Garden..memula kami pun sesat jugak..
Time kami sampai, dalam jam 10.15 pm. Mula-mula plan nak tgk midnight movie, tapi last movie at 10.15 pm..
Kami pilih untuk tonton Interstellar..
Movie dah start 10 minutes, tapi takpela kan..

Ticket???

Okay, untuk Gold Class, harga tiket RM 75.00..
Mak ai...(itu je yang mampu saya kata)
Ni lounge dia...
 
Untuk harga ticket tu, kami dapat complementary drink...boleh pilih coffee/ sprite/mineral...
Tapi harga tak termasuk popcorn or makanan lain..but boleh order, then ada pramusaji akan hantar ke tempat kita...
Tempat duduk...wah....memang dasyat la..seat couple set ada meja for drink..dan adjustable + blanket + pillow..memang rasa relax sangat..
 .................
..................
.................

.................
Tapi....
Saya tetap rasa harga tu macam......
Mahal dan tak berbaloi.....hahahaha....

Apapun, I really enjoy the facilities....relax...comfortable...
Thanks to #suamisyurgasaya sebab belanja sy..
Pada sesiapa yang nak merasa sekali-sekala berdating, boleh juga datang ke sini..

Thanks for reading!

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...