Nuffnang Ads

Langkawi Trip: Day 4---->Shopping Time!

Salam..
Ya Ampunnnnnn....
Lambat cheq update pasal trip pi Langkawi ritu....
Bz sket na...
Mak buyung ni kepenatan dah bila balik umah..huhuhu


Ok..ok..since malam xdak activityyyyyyy okkkay..
My very best part la kan...
So, mana nak shopping uols kat Langkawi ni...???
KUAH la..hehe...cheq pun stadi dulu dari blog2 orang len mana tempat nak shopping kat Langkawi ni..
So, hasil dari kajian tak seberapa, ramai yang kata kat Haji Ismail Group (HIG) ni la tempat kalo nak beli pinggan mangkuk perkakas diningware ni...

Biasa kat Kuah ni la nama tempat semua shopping centre pinggan mangkuk ni..Pandak Mayah
 Cheq survey gak rega kat wira langkawi ni...
HIG ni ada 3 tau kat pekan kuah...tp cheq nak ingatkan, walaupun depa ni ada 3, tp stok depa takboleh pakai nak pinjam dr salah satu store..sbb cheq nak tukar barang yang beli kat HIG store lain x boleh kalo x tukar kat store yang sama...
 Idaman Suri ni cheq xdan nak masuk...pi hari Jumaat, dia tutup pulak...
 Ni cth rega kat HIG..tgk..RM 329 ja weh...mcm mana cheq tak gila...heheh

Ada jugak kata Wira Langkawi dan Idaman Suri boleh jugak murah diningware..
Cheq dan jugaklah survey2 tiga tempat ni..
So hasilnya..dati segi harga, actually sama ja kalo produk Corelle kegilaan ramai tu..
Stended orang kata..
Tp cheq end up kat HIG gak..heheh
Nnati cheq upload barang2 yang sempat dikebas!byk woooooo!byk jugak $$$$$ habessss...uwaaaaaaaaa

Cuma..cuma...cuma..
Kalau nak beli coklat dan seangkatan dengannya...silalah pegi kat Warisan di Underwater World..situ tempat memang paling murah la..
Cthnya kat HIG Daim 300gm RM16.90, tapi kat Warisan tu RM 13.90...beza gak kan...
Cuma cheq pi time weken tengok eh dah naik harga...jadi RM14.80/300gm...okaylah...still cheapest among stores yang cheq dok lawat2..

Okay...time balik hotel, nak kemas barang, sok dah nak check out!
Stay tuned for brg2 yang dah dikebas!

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...