Nuffnang Ads

Thanaka oh Thanaka!!

Salam all..

Rasanya sekarang ni semua orang tengah demam bedak sejuk Tanaka @ Thanaka yang kononnya dari Myanmar ni kan..

 
So..apa lagi...I pun order la kat member yang jual ni..so yang ni memang original from Myanmar...
Nak tahu apa itu Thanaka...???

'In Myanmar, Thanaka is used as a natural cosmetic for centuries. Thanaka can be used as a natural sunblock. (sebab ada SPF taww!)..It provides relief from prickly heat, common in the tropics and naturally absorbs excessive oil and sweat from the skin. It also cool the skin, making it smooth and fair....

This Thanaka is ground and systematically refined to get the very smooth paste. Mix Thanaka paste with a little water and apply it on your face, hands and legs.'

So yang quote atas ni I ambik dari kotak bedak Thanaka tue...Yes, memang taww...
Bila try colek sikit kat tangan...memang sejuk yuhuuuuu!Wah...itu belum letak air lagi...bayangkan...kalo mix ngan air..then sapu kat muka, baring di bawah kipas atau air-cond............wowowowowowowowo weeeeee...coolinggggneessssss!!!

Jom kita try Thanaka ni...
Kenapa I berani try...??
Because it mades from natural plants/sources...
InsyaAllah...
Lagi-lagi...bila artis yang pakai macam Nora Danish yang dah memang putih gebu tuu....heheh
Lagi glemer bedak ni ha...

 

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...