Nuffnang Ads

Zahraa took part in Storytelling

Salam readers...

MasyaAllah...dah lama tak bukak and update entry tapi bila tengok statistik pageviews...alhamdulillah ramai jugak yang bukak dan baca my entry...
Since I annouce dat that kata nak bukak Playgroup Alimkids kat Senawang, tersangatlah tak sempat nak bukak dan masukkan entry..memang jujurnya banyaaaakkkk sangat benda yang I nak share kat sini...alot...alot...alot..takpe..will takes time semua tu..

Ni nak story sikitla benda yang masih fresh ni..
Semalam 27 April 2013 (Sat) anak sulong I Zahraa dah dipilih oleh skolah dia untuk masuk pertandingan bercerita..tajuk cari sendiri as long as ada kaitan with humanity di Children Read it Right Festival 2013..antara organizer festival ni termasuklah Genius Aulad, Lemon Tree Academy, Islamic Relief Malaysia, Pa&Ma Karangkraf, TV Alhijrah dan DD Animation...hmm..besar jugaklah festival ni..

Wah...maknye mula2 teruja la...and first was tot that teachers akan help in praktice kat skolah dsb..bt actually mmg bergantung to parents..

Agak last minit jugak la...a week before competition baru tau tajuk kena cari sendiri dsb...even the props pun..tapi bila memikirkan kebaikan yang bakal Zahraa lalui melalui pengalaman yang bakal dia dapat, yes!Mama dan papanya memanglah bersemangat...

So dapatlah cari story tajuk...' An honest woodcutter and a Fairy..' of course la idola kanak-kanak perempuan biasanya someone yang macam princess kan..hehe..so disebabkan masa yang agak limit, so kami pun decide nak amik tajuk yang ada karakter yang dia suka.....

Tiba hari semalam, I dapat tengok program ni sangat santai dan bagus untuk kanak-kanak..I akan upload video Zahraa later...insyaAllah..sampai atas stage, biasalah...dah mula datang shy-shy dia...heheh...but as dia peserta paling muda..its okaylah..she did well nway!

Dan..I really banyak belajar dari celebrity moms yang datang dan jugak bercerita..so I dapat tengok Farah Deeba, Maizurah Hamzah mengaksikan storytelling.Ramai jugak artis lain yang datang...antara banyak2...I paling teruja jumpa kak Farah Deeba dengan anaknya Mohammad...dan dia sangatlah peramah orangnya...so layan jelah gambo2 ni..:)

Zahraa dan Arman sebelum tukar costume..budak2 ni sgtlah happy!
 
Zahraa with K.Ogy
                                                              

                                                         With Fara Deeba, Mohammad, dan Zahraa
Mr Najib Mohammad vs Najip Ali, heheh

Antara activity dari The Lemon Tree Academy...sangat fun!

Comments

Popular posts from this blog

Kebaikan Keburukan (Pro & Cons) Hantar Anak ke Sekolah Agama / Tahfiz...

Jamu kunyit oooooo jamu!

Nak bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi? Jom tengok budget...